LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Bajić Kosta
NK Bratstvo
9
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
9
Žerić Denis
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Završen seminar za suce Prve lige FBiH


Završen je seminar sudija "A" i "B" liste Prve lige Federacije BiH, koji se održao 24. i 25. 02. 2013. godine u Čitluku.

Na seminaru u Čitluku prisutvovalo je 24 suca sa "A" liste i 29 sudaca "B" liste. Opravdano odsutni sa seminara bili su Silvio Bubalo, Berislav Vrdoljak i Dario Primorac.

 

Prvog dana seminara, nakon dobrodošlice na seminar od strane predsjednika Mate Jozića, dopredsnika Irfana Durića i generalnog sekretara NS FBiH Eldina Bakovića,  suci su sa sudačkim organom NS FBiH i Komitetom za suce i suđenje NS/FS BiH izvršili analizu suđenja u jesenjem dijelu prvenstva Prve lige FBiH, sa pregledom video zapisa sa utakmica Prve lige FBiH. Također, suci su pregledom  video zapisa, zajedno sa Komitetom za suce i suđenje NS/FS BiH analizirali suđenje BH Telecom Premijer lige BiH. 


Drugog dana seminara suci su, pod vodstvom stručne komisije Fakulteta za sport- Sarajevo imali fitness test, na stadionu "Bare". Svi suci "A" liste uspješno su prošli fitness test, dok je na "B" listi 27 sudaca uspješno završilo test. 


Također, u Ćitluku je održan sastanak sa predstavnicima klubova Omladinske lige NS FBiH- grupa Jug, gdje su klubovi upoznati sa planom aktivnosti pred nastavak prvenstva Omladinske lige. 

 

Na kraju  seminara svi suci dobili su uputstvo za suđenja na  utakmicama Prve i Omladinske lige NS FBiH, a sve u cilju unaprijeđenja nogometa u Federaciji BiH.