LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Bajić Kosta
NK Bratstvo
9
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
9
Žerić Denis
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje


Zaključci sa sjednice Komisije za suce i suđenje NS FBiH


U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH (12.04.2013.) održana je vanredna sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH.

Komisija za suce i suđenje NS FBiH izvršila je analizu suđenja i obavljanja dužnosti posmatrača suđenja za utakmice 20. kola Prve lige FBiH, sa posebnim akcentom na dešavanja na utakmici: HNK “Branitelj” – NK “Vitez”, te donijela sljedeće zaključke:

 

- Korigirana je ocjena glavnom sucu utakmice 20. kola: Prve lige FBiH:  NK "Jedinstvo" - FK "Rudar", te se isti sankcionira nedelegiranjem jedan (1) mjesec.

 

- Komisija za analizu suđenja nakon detaljne analize i pregleda video zapisa sa utakmice 20. kola Prve lige FBiH: HNK "Branitelj" - NK "Vitez" te je potvrdila vrlo dobro suđenje na navedenoj utakmici.

 

- Sucima, sucima asistentima i posmatračima zabranjuje se bilo koji kontakt sa klubovima vezano za utakmice na kojima obavljaju službenu dužnost.

 

- Upozoravaju se suci, suci asistenti i posmatrači suđenja da su dužni prijaviti u NS FBiH bilo koji vid učestvovanja u neregularnosti, nagovaranju ili podstrekavanju što bi moglo dovesti do neregularnosti u takmičenju ili radu.

 

- Službena lica utakmice obavezna su doći na stadion najkasnije 90. minuta prije početka utakmice.

 

- Svi kontakti između klubova i pojedinaca iz klubova sa članovima organa koji donose odluke vezano za takmičenje, suđenje ili delegiranje, mogu se vršiti isključivo korespondencijom u pismenom obliku i službenim putem preko Sekretarijata NS FBiH.