LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje


Zaključci sa sjednice Komisije za suce i suđenje NS FBiH


U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH (12.04.2013.) održana je vanredna sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH.

Komisija za suce i suđenje NS FBiH izvršila je analizu suđenja i obavljanja dužnosti posmatrača suđenja za utakmice 20. kola Prve lige FBiH, sa posebnim akcentom na dešavanja na utakmici: HNK “Branitelj” – NK “Vitez”, te donijela sljedeće zaključke:

 

- Korigirana je ocjena glavnom sucu utakmice 20. kola: Prve lige FBiH:  NK "Jedinstvo" - FK "Rudar", te se isti sankcionira nedelegiranjem jedan (1) mjesec.

 

- Komisija za analizu suđenja nakon detaljne analize i pregleda video zapisa sa utakmice 20. kola Prve lige FBiH: HNK "Branitelj" - NK "Vitez" te je potvrdila vrlo dobro suđenje na navedenoj utakmici.

 

- Sucima, sucima asistentima i posmatračima zabranjuje se bilo koji kontakt sa klubovima vezano za utakmice na kojima obavljaju službenu dužnost.

 

- Upozoravaju se suci, suci asistenti i posmatrači suđenja da su dužni prijaviti u NS FBiH bilo koji vid učestvovanja u neregularnosti, nagovaranju ili podstrekavanju što bi moglo dovesti do neregularnosti u takmičenju ili radu.

 

- Službena lica utakmice obavezna su doći na stadion najkasnije 90. minuta prije početka utakmice.

 

- Svi kontakti između klubova i pojedinaca iz klubova sa članovima organa koji donose odluke vezano za takmičenje, suđenje ili delegiranje, mogu se vršiti isključivo korespondencijom u pismenom obliku i službenim putem preko Sekretarijata NS FBiH.