LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Rezultati ankete


Dedić, Jaranović i Pinjuh najbolji igrači Prve lige FBiH za sezonu 2012/2013


Prema rezultatima ankete koju je sproveo Nogometni savez Federacije BiH Anel Dedić (NK "Vitez"), Jasmin Jaranović (FK "Radnički") i Ante Pinjuh (HNK "Branitelj") najbolji su igrači Prve lige Federacije BiH za sezonu 2012/2013.

U anketi u kojoj je glasalo svih 15 trenera Prve lige Federacije BiH, igrač NK "Vitez" Anel Dedić dobio je najveći broj glasova 30, te je zvanično proglašen za najboljeg igrača Prve lige Federacije BiH za sezonu 2012/2013.

 

Treneri Prve lige FBiH glasali su po principu 5 bodova za prvi izbor, 3 boda za drugi izbor i 1 bod za treći izbor. Anel Dedić pet puta dobio je 5 bodova, jednom 3 boda i dva puta po jedan bod. 

 

Prema izboru posjetilaca web portala NS Federacije BiH za najboljeg igrača Prve lige proglašen je Jasmin Jaranović iz FK "Radnički" Lukavac. Jaranović je tri puta pobijedio u izboru za najboljeg igrača mjeseca Prve lige FBiH i to za mjesece septembar, mart i april.

 

Ante Pinjuh iz HNK "Branitelj" sa 18 postignutih golova najbolji je strijelac Prve lige Federacije BiH za sezonu 2012/2013. Također, shodno glasovima trenera Pinjuh je drugi na listi najboljih igrača Prve lige FBiH.

 

Prigodna svečanost i dodijela nagrada i priznanja najboljim igračima Prve lige FBiH bit će organizirana prilikom žrijebanja takmičarskih brojeva za novu takmičarsku sezonu Prve lige Federacije BiH.