LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Cvijanović Obren
NK Zvijezda
2
Ibrahimović Mirel
FK Sloga
2
Kobilica Belmin
FK Rudar
2
Mujić Nihad
NK Bosna
2
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS
Obavljen žrijeb parova prvog kola završnice Kupa Federacije BiH U prostorijama NS Federacije BiH obavljen je žrijeb parova prvog kola završnice seniorskog Kupa Federacije Bosne i Hercegovine.
Obavijest za službena lica Popravni/ponovni seminar za suce Prve i Druge lige FBiH 21/22.08.2017. godine Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH, utvrdila je termin održavanja ponovnog/popravnog seminara i fitness testa za suce „A“ i „B“ liste Prve i Druge lige Federacije BiH.
Kup FBiH Žrijeb parova prvog kola seniorskog Kupa NS FBiH Žrijeb parova prvog kola završnice seniorskog kupa Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za takmičarsku 2017/2018 godinu, izvršit će se u SRIJEDU 16.08.2017. godine u Sarajevu u prostorijama NS Federacije BiH (Franca Lehara br. 3) sa početkom u 14:00 sati.
Prva liga FBiH Rezultati 2. kola Prve lige FBiH Odigrane utakmice 2. kola Prve lige FBiH (12.08.2017.)
Prva liga FBiH Delegiranje 2. kola Prve lige FBiH Predsjednici i dopredsjednici Komisije za suce i suđenje NS FBiH i Komisije za takmičenje NS FBiH izvršili su delegiranje 2. kola Prve lige Federacije BiH.
Prva liga FBiH Rezultati 1. kola Prve lige FBiH Odigrane utakmice 1. kola Prve lige FBiH (05/06.08.2017.)
Prva liga FBiH Obaveze klubova i delegata Prve lige FBiH Komisija za takmičenje NS FBiH na sjednici održanoj 01.08.2017. godine vršila je detaljnu pripremu za uspješan početak takmičenja. S tim u vezi, razmatrala je pitanje obaveza klubova Prve lige FBiH koje proizilaze iz takmičenja. Zaključeno je da se svi klubovi i delegati upozore na obaveze, koje su obavezni izvršiti prije starta sezone 2017/2018 i odigravanja utakmice 1. kola.