LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Šero Nihad
NK Gošk
13
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
12
Banović Petar
HNK Tomislav
11
Ljuca Sedin
NK Bratstvo
9
Mehmedović Eldin
OFK Gradina
9
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
9
Fačić Eldin
NK Zvijezda
8
Merdović Luka
NK Jedinstvo
8
Šiško Branimir
HNK Tomislav
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održane sjednice Komisije za takmičenje, Komisije za sudije i suđenje i Disciplinske komisije NS FBiH


Komisija za takmičenje, Komisija za sudije i suđenje i Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije BiH održali su redovne sjednice na kojima su raspravljali pitanja koja se odnose na početak takmičenja u ligama Nogometnog saveza Federacije BiH.

Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu i registraciju utakmica m:tel Prve lige FBiH, Prve ženske lige FBiH i Prve futsal lige Federacije BiH.

 

Konstatirano je kako su sve zakazane utakmice odigrane, da nije bilo prekinutih utakmica te se odigrane utakmice navedenih takmičenja registruju postignutim rezultatima. 

 

Također, Komisija za takmičenje NS FBiH razmatrala je pitanje infrastrukturnih uslova na stadionima klubova m:tel Prve lige Federacije BiH, te je donesena odluka da se utakmica 18. kola m:tel Prve lige FBiH: NK Tošk - NK Bratstvo igra na zamjenskom terenu, odnosno na stadionu u Jelahu a da se NK Tošk ostavlja dodatni rok za reparaciju travnjaka stadiona Luke u Tešnju.

 

Komisija je donijela odluku o promjeni satnica utakmica 19. kola m:tel Prve lige FBiH: NK Travnik - NK Gošk i NK Stupčanica - FK Budućnost, koje će se zbog direktnog TV prenosa igrati sa početkom u 15:00 sati. 

 

Pored toga, donesena je odluka o brisanju ŽNK Sloboda Tuzla iz takmičenja Prve ženske lige FBiH iz razloga što je klub pismenim putem obavijestio Komisiju da odustaje od daljeg takmičenja.

 

Komisija za sudije i suđenje NS FBiH izvršila je detaljnu analizu suđenja na utakmicama 16. i 17. kola m:tel Prve lige Federacije BiH, utakmicama 12. kola Prve ženske lige FBiH te utakmicama Prve futsal lige FBiH te donosila odluke i izricala sankcije u skladu sa Pravilnikom o sudijama i suđenju NS/FS BiH. 

 

Također, utvrđen je termin popravnog seminara za sudije m:tel Prve lige FBiH, sudije Druge lige FBiH i sutkinje Prve ženske lige FBiH koji će se održati 22.03.2023. godine u Sarajevu. 

 

Disciplinska komisija NS FBiH je razmatrala prijave o prekršajima na utakmicama m:tel Prve lige FBiH, Prve ženske lige FBiH i Prve futsal lige FBiH te izricala sankcije u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH i odlukama Izvršnog odbora NS FBiH.