Vijesti

Polaganje ispita za zvanje Entitetskog suca

Komisija za suce i suđenje NS FBiH na sjednici održanoj 24.09.2013. godine, na osnovu Pravilnika o sucima i suđenju NS/FS BiH, donijela je odluku o polaganju ispita za zvanje Entitetskog suca.

Ispit za zvanje Entitetskog suca održat će se u srijedu 09.10.2013. godine u Sarajevu (hotel "Sunce" Vogošća) sa početkom u 11:00 sati.

 

Suci će za sticanje zvanja Entitetskog suca polagati teoretski dio ispita, prema članu 37. Pravilnika o sucima i suđenju NS/FS BiH. 

 

Teoretski dio ispita sastoji se iz pismenog i usmenog dijela provjeravanja kandidata iz Pravila nogometne igre, Propisa NS/FS BiH i Odluka Internacionalne Fudbalske Asocijacije BOARD‐a.

 

Pismeni dio ispita sastoji se iz: pismenog zadatka‐obrade zadane teme iz Pravila igre koja se radi jedan školski sat (45 minuta), te poznavanja PNI i Propisa NS/FS BiH I. F.A. BOARD‐a (45 minuta);

 

Usmeni dio ispita sastoji se iz provjere znanja iz Pravila nogometne igre, odluka I.F.A. BOARD‐a, Statuta i drugih propisa NS/FS BiH vezanih primjenom Pravila igre i suđenjem utakmica.

 

Na sjednici Komisije za suce i suđenje NS FBiH kantonalnim/županijskim nogometnim savezima ostavljen je posljednji rok za dostavljanje dokumentacije kandidata za polaganje ispita za zvanje entitetskog suca i to do ponedjeljka 07.10.2013. godine.