Vijesti

Održana sjednica Izvršnog odbora NS FBiH

U Sarajevu je 06.11.2013. održana 11. sjednica Izvršnog odbora NS FBiH i donesene su sljedeće odluke:

-Usvojena je informacija o natjecanju u Prvoj ligi NS FBiH za protekli period  Komisije za natjecanje, Komisije za suce i Disciplinske komisije NS FBiH. Ponovo se upozoravaju NK Podrgmeč, NK Troglav i FK Mladost D. Kakanj na otklanjanje uvjeta infrastrukture na stadionima uz konstataciju da je HNK Branitelj otklonio nedostatke i postavio individualne sjedalice na tribine stadiona.

 

-Prihvaćena je informacija o natjecanju u Drugoj ligi, a zadužuju se se Komisija za natjecanje, Komisija za suce i Disciplinska komisija NS FBiH da u roku do 06.12.2013. godine održe sastanke sa natjecateljskim organima Druge lige NS FBiH, izvrše detaljnu analizu takmičenja u Drugoj ligi i izvršnom odboru NS FBiH predlože konkretne mjere za unaprjeđenje natjecanja u drugom dijelu natjecateljske sezone.

 

-Usvojen je prijedlog kalendara natjecanja  nogometnih liga u FBiH za drugi dio tekuće sezone. Tako se drugi dio sezone u Prvoj ligi nastavlja 02.03.2014. Natjecanje u Drugoj ligi NS FBiH: Sjever, Centar i Jug u drugom dijelu sezone starta 08.03.2014. a u Drugoj ligi Zapad 22.03.2014. Zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu natjecateljska sezona Prve i Druge lige završava  se 31.05.2013. godine.

 

-Izvršena je analiza ispunjavanja uvjeta iz Propozicija natjecanja klubova Druge lige i zaključeno je kako veći broj klubova ne ispunjava uvjete iz Normativa vaspitno-pedagoškog rada sa mlađim uzrasnim kategorijama, odnosno ne nastupaju u natjecanjima NS FBiH i k/ž saveza sa najmanje tri omladinske selekcije. S tim vezi, upozoravaju se klubovi Druge lige NS FBiH da su obavezni izvršiti reorganiziranje omladinskih selekcija i uključiti ih u zvanična takmičenja kako bi ispunili uvjete za natjecanje za narednu sezonu.

 

-Analizirana je i potvrđena odluka IO NS FBiH donesena s početkom natjecateljske sezone, a vezano za ispunjavanje uvjeta iz Propozicija natjecanja i Normativa vaspitno-pedagoškog rada, da klubovi koji se natječu u Drugoj ligi FBiH a ne sudjeluju sa najmanje tri omladinske selekcije u zvaničnim natjecanjima NS FBiH i k/ž saveza, na kraju natjecateljske sezone 2013/2014 neće moći ostvariti plasman i neće se natjecati u Prvoj ligi NS FBiH.

 

-Izvršena je analiza izvješća Komisije za natjecanje i povjerenika Druge lige vezano za ispunjavanje uvjeta za delegate Druge lige NS FBiH. Odlučeno je da se striktno poštuju odluke IO NS FBiH te se sa liste Druge lige Sjever skida pet delegata iz NS TK koji su naknadno uvršteni na listu. Isto se odnosi na tri delegata Druge lige Zapad kao i jednog delegata Druge lige Centar. Također, neće biti dozvoljena zamjena delegata na listama Druge lige do kraja tekuće natjecateljske sezone.

 

-Usvojen je prijedlog odluke o odigravanju završnice seniorskog Kupa u NS FBiH za sezonu 2014/2015. U završnici će igrati 20 klubova a osim klubova koji se budu u toj sezoni natjecali u Prvoj ligi (16 klubova) igrat će i četiri kluba iz nižeg ranga natjecanja nakon provedenog Kup natjecanja na nivou k/ž saveza. Slijedom navedenog, k/ž savezi obavezni su  organizirati Kup natjecanje uz sudjelovanje klubova općinskog, kantonalnog/županijskog i drugoligaškog ranga natjecanja a najuspješniji će igrati u pretkolu seniorskog Kupa NS FBiH.

 

-Prihvaćna je informacija o izvršenim pripremama za Futsal natjecanje u sezoni 2013/2014. Obzirom na nastupanje novih okolnosti vezano za organiziranje Futsal natjecanja u NS/FS BiH i NS FBiH u sezoni 2013/2014, prihavata se zahtjev za vanredno preispitavnje odluke o oduzimanju bodova Futsal klubovima, uz obavezu podnošenja zahtjeva i uplatu takse od 400 KM svakog zainteresiranog kluba. Potvrđeno je sudjelovanje mladog tima Mostar SG u Prvoj Futsal ligi Jug ali izvan konkurencije uz ispunjavanje svih obaveza.

 

-Shodno zajtjevu NS/FS BiH, utvrđeni su principi i brojno stanje liste delegata za Futsal što se odnosi na listu Premijer Futsal lige i Prve Futsal lige NS FBiH. Stoga će se od k/ž saveza zahtijevati dostavljanje prijedloga uz uvjet ispunjavanja kriterija za delegate koji će obnašati dužnost na utakmicama Futsal natjecanja, a NS FBiH će sačiniti pomenute liste delegata uvažavajući ustanovljene principe, kriterije i ostale okolnosti vezano za Futsal natjecanje.