Vijesti

Odluke Komisije za takmičenje NS FBiH

U prostorijama NS Federacije BiH (20.11.2013. godine) održana je redovna osma sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH na kojoj su donesene sljedeće odluke:

1. Izvršena je analiza zapisnika i izvještaja sa utakmica XII, XIII i XIV kola Prve lige Federacije BiH. Komisija je konstatovala kako su sve utakmice XII, XIII i XIV kola Prve lige FBiH odigrane, te se sukladno članu 66. Pravilnika o takmičenju registriraju postignutim rezultatima.

 

2. Komisija je donijela zaključak da su klubovi NK „Podgrmeč“ Sanski Most, NK „Troglav“ Livno i NK „Mladost“ Doboj Kakanj obavezni do početka proljetnog dijela prvenstva poduzeti sve potrebne mjere o otklanjanju nedostataka na stadionima, te o planu i dinamici radova blagovremeno obavijestiti Komisiju za takmičenje.

 

3. Klubovi Prve i Druge lige Federacije BiH obavezni su na prvom narednom seminaru trenera akreditovati najmanje jednog trenera sa odgovarajućom UEFA kvalifikacijom. Svi klubovi Prve i Druge lige FBiH od drugog dijela takmičarske sezone 2013/2014 na zvaničnim utakmicama obavezni su prijaviti minimalno jednog trenera sa odgovarajućom trenerskom akreditacijom.

 

4. Imajući u vidu činjenicu da 37 klubova Druge lige FBiH ne ispunjava uvjete normativa vaspitno pedagoškog rada propisanih Propozicijama takmičenja (vezano za takmičenje omladinskih kategorija), Komisija  je zaključila da klubovi koji ne ispunjavaju navedene uvjete neće biti uključeni u sistem takmičenja Druge lige FBiH u takmičarskoj sezoni 2014/2015.

 

5. U cilju unaprijeđenja takmičenja Druge lige FBiH zadužuju se članovi Komisije za takmičenje NS FBiH za koordinaciju i praćenje rada komesara/povjerenika za takmičenje Druge lige, kao i za praćenje toka natjecanja Druge lige FBiH i to:

- Mile Prusina- praćenje rada Druge lige FBiH „Jug“

- Naim Basara- praćenje rada Druge lige FBiH „Centar“

- Stipe Duvnjak- praćenje rada Druge lige FBiH „Zapad“

- Suad Salibašić- praćenje rada Druge lige FBiH „Sjever

 

6. Komisija je zadužila komesare/povjerenike za takmičenje Druge lige FBiH da dostave detaljno popunjen obrazac o ispunjavanju uvjeta na stadionima Druge lige FBiH, a shodno odredbama Propozicija takmičenja Druge lige Federacije BiH.

 

7. Komisija je izvršila pripremu za sastanak sa komesarima/povjerenicima za takmičenje Druge lige FBiH nakon čega će Komisija sačiniti detaljan izvještaj o provedenom takmičenju u Drugoj ligi FBiH sa konkretnim prijedlogom za unaprijeđenje takmičenja Druge lige u proljetnom dijelu sezone 2013/2014.