Vijesti

Jasmin Mujkić Najbolji igrač Prve lige FBiH za mjesec oktobar

Jasmin Mujkić, igrač FK "Sloboda" Tuzla, prema glasovima čitalaca web portala NS FBiH najbolji je igrač Prve lige FBiH za mjesec oktobar/listopad.

Jasmin Mujkić ukupno je dobio 1.307 glasova, što iznosi preko 45 %. Na drugom mjestu je igrač NK "Bratstvo" Armin Delić, koji je sakupio 566 glasova.

 

Uroš Stojanov, igrač NK "Jedinstvo" osvojio je 503 glasa, dok su Bajro Spahić (FK "Rudar") i Edin Bebanić (HNK "Branitelj") osvojili 224 odnosno 179 glasova. 

 

Već od danas možete učestvovati u novoj anketi, a bira se najbolji igrač Prve lige FBiH za mjesec novembar/studeni. 

 

U konkurenciji su:

 

MIRZA HAMZABEGOVIĆ- golman NK "Jedinstvo" koji je u novembru/studenom samo jednom savladan, a sa samo tri primljena gola slovi za najuspješnijeg golmana najviših rangova takmičenja u BiH.

 

ELVIN SULJIĆ- igrač NK "Bratstvo" Gračanica koji je u proteklom mjesecu čak pet puta zatresao protivničku mrežu. Suljić je postigao tri gola na utakmici protiv NK "Podgrmeč" u 12. kolu, a potom je pogodio jednom protiv HNK "Orašje" u 14. kolu te dva puta u 15. kolu protiv HNK "Branitelj".

 

ŽELJKO MALČIĆ- (NK "Gošk) prvi je strijelac Prve lige FBiH. Malčić je i u 11. mjesecu svojim golovima donosio bodove svom timu, a najvrijedniji je onaj u 14. kolu kada je odlučio pobjednika na utakmici protiv FK "Rudar".

 

ZDENKO JURČEVIĆ- igrač HNK "Čapljina" bio je najistaknutiji ćlan svog tima u studenom/novembru. Jurčević se u periodu od 12. do 15. kola četiri puta upisao u listu strijelaca i jedan je od najzaslužnijih što Čapljina zauzima visoko mjesto na tabeli.

 

IVAN TIRIĆ- mladi reprezentativac BiH i golman FK "Rudar" iz Kaknja u proteklom mjesecu svojim odbranama svom je klubu donosio važne bodove, a pogodovo na gostovanju u 12. kolu u Bihaću. Tirić je u 11. mjesecu samo jednom vadio loptu iz vlastite mreže, a ove jeseni na domaćem terenu nije primio niti jedan gol.