Vijesti

Mirza Hamzabegović, golman NK "Jedinstvo" Bihać

Mirza Hamzabegović, golman NK "Jedinstvo" Bihać drži svojevrstan rekord u Prvoj ligi Federacije BiH. Vratar jesenjeg prvaka u dosadašnjih 15 kola svega tri puta je savladan što ga čini najuspješnijim golmanom Prve lige FBiH, a uzimajući u obzir statističke podatke i najuspješnijim u prva tri ranga takmičenja u BiH.

1. Prema statističkim podacima najuspješniji ste vratar u najvišim rangovima takmičenja u BiH. Vaš komentar?

 

- Zaista sam ponosan na to što sam ostvario ove jeseni, ali moram istaći da zasluge ne pripadaju samo meni. Zasluge pripadaju svim mojim suigračima koji su zajedno samnom davali sve od sebe da iz svake utakmice izađemo neporaženi. Sada mi je krivo i zbog ta tri primljena gola jer su ih protivnici postizali nakon naših grešaka

 

2. Gdje je bilo najteže braniti?

 

- Emotivno najteže mi je bilo protiv mog Podgrmeča. Ipak je to moj bivši klub, bilo je mnogo emocija i bojao sam se nekog kiksa. Igrački najteže je bilo protiv FK "Sloboda". Tuzlaci su najviše pokazali, ali taj dan čitava ekipa je odigrala na vrhunskom nivou te smo uspjeli sačuvati svoj gol i upisali važnu pobjedu.

 

3. NK "Jedinstvo" na kraju jesenjeg dijela Prve lige FBiH zauzima prvo mjesto na tabeli.

 

- Zasluženo smo tu gdje jesmo. Tokom cijele polusezone smo igrali zaista fantastično na svim terenima. Pretrpili smo samo jedan poraz i to onaj protiv Rudara na svom terenu, ali s obzirom da imamo najmlađu ekipu u ligi vratili smo se nakon toga i nastavili sa pobjedama. Nadam se da će tako biti i na proljeće.

 

4. Može li NK "Jedinstvo" do prve pozicije na kraju sezone i Premijer lige BiH?

 

- To nam je svima cilj, a mi igrači smo uvjereni da možemo. Uz ovaj sastav ekipe, te uz par pojačanja možemo izboiti igranje u elitnom rangu takmičenja. Istina da imamo nešto teži raspored, ali sam uvjeren da možemo ostati na prvoj poziciji do kraja sezone. Najveći konkurenti će nam biti FK "Rudar" i FK "Sloboda".

 

5. Bliži se prelazni rok, koji su Vaši planovi?

 

-ponuda za promjenu sredine ne manjka, ali ipak bez neke konkretne ponude neću ni razmišljati da napustim NK "Jedinstvo".Moje i klupske ambicije se poklapaju, te želim sa Jedinstvom izboriti plasman u Premijer ligu BiH.