Vijesti

Održana sjednica Takmičarskih organa Prve futsal lige FBiH

U prostorijama NS FBiH u Sarajevu 04.12.2013. godine održana je sjednica Takmičarskih organa Prve futsal lige FBiH na kojoj su prisustvovali Komesar za takmičenje -Gvozden Medžid, Povjerenik za suce -Željko Pušić i sekretar za futsal takmičenje -Anto Miličević i doneseni su sljedeći zaključci:


1. Konstatirano je da su odigrane sve utakmice 1., 2. i 3. kola Prve futsal lige FBiH grupa „Sjever“ i „Jug“, osim utakmice 2. kola između MNK „Vega Mix“ – MNK „Buba Mara“ te je izvršena registracija odigranih utakmica 1.,2. i 3. kola Prve futsal lige FBiH grupa „Sjever“ i „Jug“.

 

2. Izvršena je analiza obavljanja dužnosti delegata i analiza suđenja.

 

3. Konstatirano je da nije bilo prigovora na registracije utakmica i suđenje.

 

4. Razmatrana je prijava MNK „Banovići“ te je nakon uvida u cjelokupnu dokumentaciju utvrđeno da nije bilo materijalnih pogrešaka u zapisniku utakmice.

 

5. Na osnovu izvještaja službenih lica i službene evidencije izvršen je uvid u izvršavanje finansijskih obaveza klubova Prve futsal lige FBiH prema NS FBiH i službenim licima u dosadašnjem dijelu takmičenja te je konstatirano da sljedeći klubovi nisu izvršili svoje obaveze:

 

- MNK „Bosna Kompred“ – finansijske obaveze prema NS FBiH

- FK/KMF „Drina“ – finansijske obaveze prema NS FBiH i službenom licu

- MNK „Neretva“ - finansijske obaveze prema NS FBiH

- MNK „Mostarske kiše“ – finansijske obaveze prema NS FBiH i službenim licima

 

Obavezuju se klubovi Prve futsal lige FBiH da svoje finansijske obaveze prema NS FBiH i službenim licima izvrše do petka 06.12.2013. godine jer u protivnom neće moći igrati utakmice 4. Kola Prve futsal lige FBiH.

 

Komesar  za takmičenje i Povjerenik za suđenje izvršili su delegiranje 4. kola Prve futsal lige FBiH.