Vijesti

Održana sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH u Sarajevu, održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH i sastanak sa komesarima/ povjerenicima za takmičenje Druge lige FBiH grupe „Sjever“, „Centar“, „Zapad“ i „Jug“.

1. Izvršena je analiza zapisnika i izvještaja sa utakmica 15. kola Prve lige FBiH. Komisija je konstatovala  da su sve utakmice odigrane, te su shodno članu 66. Pravilnika o takmičenju registrirane postignutim rezultatima.

 

2.  Komisija za takmičenje NS FBiH je sačinila spisak tema za seminar delegata Prve lige FBiH koji će se održati pred početak proljetnog dijela takmičarske 2013/2014.

 

3. Komisija je upoznata sa izmjenama i dopunama COMET informacionog sistema koje će omogućiti unaprjeđenje izvođenja takmičenja u Prvoj ligi FBiH, Omladinskoj ligi BiH grupe „Centar“ i „Jug“ i Prvoj futsal ligi FBiH koje se izvodi kroz COMET sistem.

 

4. Usaglašen obrazac rada svih komesara/povjerenika za takmičenje Druge lige FBiH za drugi dio prvenstva a sve u cilju postizanja regularnosti takmičenja.

 

5. Na osnovu detaljne analize rada komesara/povjerenika za takmičenje Druge lige FBiH grupe „Sjever“, „Centar“, „Zapad“ i „Jug“  u jesenjem dijelu prvenstva, Komisija za takmičenje NS FBiH će sačiniti cjelokupan izvještaj za IO NS FBiH i predložiti prijedlog mjera za unaprjeđenje rada takmičarskih organa u izvođenju takmičenja Druge lige FBiH.

 

6. Komisija za takmičenje NS FBiH sačinila je uputstvo o snimanju utakmica Druge lige FBiH koje je dostavljeno takmičarskim organima Druge lige FBiH grupe „Sjever“, „Centar“, „Zapad“ i „Jug“  u cilju unaprjeđenja takmičenja u Drugoj ligi FBiH u drugom dijelu sezone i postizanju regularnosti takmičenja.