Vijesti

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH u Sarajevu, održana je sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH i sastanak sa komesarima/ povjerenicima za suđenje Druge lige FBiH grupe „Sjever“, „Centar“, „Zapad“ i „Jug“.

1. Izvršena je detaljna analiza suđenja te analiza obavljanja dužnosti posmatrača suđenja na utakmicama 15. kola Prve lige Federacije BiH, sa detaljnim pregledom svih video zapisa i preciznim usaglašavanjem stavova svih članova Komisije, a sve u cilju postizanja regularnosti takmičenja, kvalitetnog suđenja i stavljanja u ravnopravan tretman svih klubova Prve lige FBiH.

 

2. Predsjednik i dopredsjednik Komisije za suce i suđenje NS FBiH su informisali članove Komisije o zaključcima sa sastanka Sudačkog panela NS/FS BiH.

 

3. Komisija je izvršila verifikaciju  praktičnog dijela ispita i prevođenje u zvanje enitetskog

suca sljedećih:

 

- Hadžović Ermin

- Gojak Muamer

- Fazlić Hajrudin

- Ibrahimović Edin

- Osmanović Semir

- Džemidžić Ernis

- Džaferović Omar

- Hušidić Amir

- Puce Anel

- Martinović Josip

- Veselčić Nikica

- Kovačević Stipe

 

4. Komisija za suce i suđenje NS FBiH je sačinila spisak tema za seminar sudaca i posmatrača suđenja Prve lige FBiH koji će se održati sedam dana pred početak proljetnog dijela takmičarske 2013/2014.

 

5. Na osnovu detaljne analize rada komesara/povjerenika za suđenje Druge lige FBiH grupe „Sjever“, „Centar“, „Zapad“ i „Jug“  u jesenjem dijelu prvenstva, Komisija za suce i suđenje NS FBiH će sačiniti cjelokupan izvještaj za IO NS FBiH i predložiti prijedlog mjera za unaprjeđenje rada sudačkih organa u izvođenju takmičenja Druge lige FBiH.