Vijesti

Prva liga FBiH je jača od Druge HNL

Najbolji strijelac Prve lige Federacije u jesenjem dijelu takmičenja je Željko Malčić, igrač NK "Gošk", koji je u prvom dijelu sezone postigao 11 pogodaka.

- U GOŠK sam stigao iz sinjskog Junaka, gdje sam igrao Drugu HNL i mislim da je Prva liga FBiH jača - rekao je Željko Malčić u razgovoru za Dnevni Avaz.

 

Federalno prvoligaško takmičenje je do prije dvije-tri sezone imalo sve one loše karakteristike kakve su pri dolasku u Gošk doprle i do Malčićevih ušiju.

 

- Čuo sam da gosti ne osvajaju bodove nikako, a onda me iznenadilo kompletno takmičenje, kvalitet i suđenje koje je bilo odlično - istakao je Malčić.

Neko vrijeme je Malčić vukao GOŠK prema vrhu, ali nesrazmjer u kvalitetu ostatka ekipe je utjecao na nešto slabiji rezultat od potajno priželjkivane borbe za povratak u elitu. Gabeljani su jesenji dio okončali na petoj poziciji.

- Ostali smo pomalo rezultatski razočarani jer smo izgubili bodove gdje to stvarno nismo trebali. Najviše smo gubili na psihološkom planu i koncentraciji, a sigurno je da nam nedostaje i širine u igračkom kadru. Očekujem da ćemo sve to ispraviti na proljeće - izjavio je Malčić.


Sa GOŠK-om ima potpisan ugovor do sljedećeg ljeta, ali njegove igre nisu ostale nezapažene.

 

- Imam upite dva kluba iz Premijer lige. Mislim da je u procentima 50:50 da odem ili ostanem. Moram sjesti sa sportskim direktorom GOŠK-a Lujom Ilićem i vidjeti šta dalje. Sve zavisi od klubova i toga hoće li se dogovoriti - zaključio je Željko Malčić.