Vijesti

Održana sjednica Komisije za omladinski nogomet NS FBiH i takmičarskih organa

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, 26.12.2013. godine, održana je sjednica Komisije za omladinski nogomet NS FBiH sa takmičarskim organima Omladinske lige BiH (komesar za takmičenje, komesar za suđenje i disciplinski sudac)

Na sjednici su doneseni sljedeći zaključci:

 

1. Članovi Komisije za omladinski nogomet NS FBiH upoznati su sa radom takmičarskih organa te o sprovedenom takmičenju Omladinske lige BiH grupa "Centar", "Jug", "Zapad" i "Sjever" u jesenjem dijelu takmičarske sezone 2013/2014.

 

2. Razmatran je status škola nogometa u kantonalnim/županijskim nogometnim savezima, te je sačinjen prijedlog Izvršnom odboru NS FBiH vezano za registraciju škola nogometa u kantonalnim/županijskim savezima. 

 

3. Komisija je izvršila uvid u organiziranje omladinskih liga po kantonalnim/županijskim savezima, te utvrdila da neki kantonalni/županijski savezi nemaju organizirano ligaško takmičenje za sve uzrasne kategorije, te predlaže Izvršnom odboru NS FBiH donošenje odluke o obavezi svih k/ž saveza da od takmičarske sezone 2014/2015 organiziraju ligu za minimalno tri uzrasne kategorije.

 

4. Izvršnom odboru NS Federacije BiH predlaže se donošenje odluke o organiziranju lige pionira i pretpionira, koja bi se odvijala u četiri grupe, prema principu takmičenja Druge lige Federacije BiH.

 

5. Utvrđen je prijedlog odluke za IO NS FBiH o obavezi formiranja kantonalnih/županijskih reprezentacija za sve omladinske kategorije (juniori, kadeti, pioniri i pretpioniri), imenovanju selektora i obavezi aktivnosti k/ž reprezentacija. 

 

6. Zaključeno je da takmičarski organi Omladinske lige pred početak proljetnog dijela takmičenja održe pojedinačne sastanke sa klubovima Omladinske lige "Jug" na području Hercegovine, kao i Omladinske lige "Centar" u Sarajevu, kada će biti i izvršene pripreme za nastavak takmičenja. 

 

Također, održan je radno- svečani sastanak sa klubovima Omladinske lige "Centar" i "Jug", na kojem je Komisija i takmičarski organi izvršila zajedničku analizu sa klubovima, te su klubovima uručeni prigodni pokloni povodom nastupajućih praznika.