Vijesti

Zaključci Izvršnog odbora NS FBiH

U petak 27.12.2013. godine, u prostorijama NS Federacije BiH (Franca Lehara br. 3) održana je redovna 12. sjednica Izvršnog odbora NS FBiH na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

1. Usvojeni su izvještji za jesenji dio prvenstva o takmičenju i suđenju u Prvoj ligi FBiH, Drugoj ligi FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug", Ženskoj nogometnoj ligi FBiH za seniorke i kadetkinje, Omladinskim takmičenjima te Prvoj futsal ligi FBiH grupa "Sjever" i "Jug", te informacija o radu Disciplinske komisije NS FBiH.

 

2. Utvrđena je lista delegata Premijer futsal lige BiH i Prve futsal lige FBiH.

 

3. Usvojen je nacrt finansijskog plana NS Federacije BiH za 2014. godinu, te je donesena odluka o privremenom finansiranju za prvi period 2014. godine. 

 

4. Verificirane su prijave NS Unsko-Sanskog kantona, NS Tuzlanskog kantona, FS Kantona Sarajevo i NS Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije za takmičenje u Kupu Regija NS/FS BiH za 2014. godinu, te su prijave proslijeđene u NS/FS BiH. Također, ostavljena je mogućnost da ŽNS Hercegbosanska i ŽNS Zapadnohercegovačka županije izvrše prijavu zajedničke selekcije za takmičenje u Kupu Regija, a imajući u vidu da se klubovi iz dvije navedene županije takmiče u Drugoj ligi FBiH grupa "Jug". 

 

5.  Shodno zahtjevu NS/FS BiH utvrđeno je da Ante Anić- ŽNS HB, Željan Blažević- NS HNK/Ž, Zdravko Tomić- ŽNS ZH (prvostepena Komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH), kao i Nazil Zahirović- NS TK (drugostepena Komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH) u potpunosti ne ispunjavaju uslove za člana navedenih komisija, te će se od K/Ž saveza zahtijevati dostavljanje zamjenskih članova. 

 

6.  Izvršni odbor NS FBiH razmatrao je brojne primjedbe vezano za funkcioniranje NS SBK/KSB u proteklom periodu, te je donesena odluka o formiranju posebne komisije NS FBiH u cilju detaljne provjere svih primjedbi na djelovanje i funkcioniranje NS SBK/KSB.