Vijesti

Seminar trenera Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Omladinske lige BiH 22.02.2014. godine

Seminar i izdavanje trenerskih takmičarskih akreditacija za klubove Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Omladinske lige BiH održat će se u subotu 22.02.2014. godine u Sarajevu (hotel „Sunce“ Vogošća).

Seminaru, u subotu 22. februara/veljače 2014. godine obavezni su prisustvovati treneri SENIORA, JUNIORA i  KADETA svih klubova Prve lige Federacije BiH i Druge lige Federacije BiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".


Također, obavezni su prisustvovati treneri JUNIORA I KADETA svih klubova iz Federacije BiH koji se takmiče u Omladinskoj ligi BiH grupa "Centar", "Jug", "Zapad" i "Sjever".


Seminar za trenere Prve lige FBiH počinje u 11:00 sati.

Seminar za trenere Druge lige FBiH i Omladinske lige počinje u 14:00 sati.


Takmičarska akreditacija predstavlja uslov za obavljanje trenerskog posla na utakmicama Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Omladinske lige BiH, a klub koji na zvaničnim utakmicama ne bude imao akreditovanog trenera za 2014. godinu snosit će disciplinske sankcije u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH.


Kotizacija za Takmičarsku „PRO“ akreditaciju iznosi 100 KM, Takmičarsku „A“ akreditaciju iznosi 80 KM, Takmičarsku „B“ akreditaciju iznosi 70 KM i privremenu „B“ akreditacija izosi 70 KM.

 

Treneri ili klubovi kotizaciju uplaćuju na račun NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BIH, a dokaz o uplati treneri su dužni dostaviti na uvid neposredno prije početka seminara.

 

Edukacija trenera i izdavanje trenerskih takmičarskih akreditacija u nadležnosti je Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH, a takmičarska akreditacija neće biti izdata treneru koji ne bude prisustvovao seminaru- akreditovanju trenera.

 

Takmičarske akreditacije su ekvivalentne UEFA licencama, tako da de svaki trener dobiti onu akreditaciju za koju posjeduje validnu UEFA licencu. Treneri koji ne posjeduju niti jednu od navedenih UEFA licenci (UEFA B, UEFA A, UEFA PRO) mogu dobiti PRIVREMENU takmičarsku B akreditaciju.