Vijesti

Upozorenje vezano za odigravanje međunarodnih prijateljskih utakmica

Na snazi je FIFA Pravilnik o međunarodnim prijateljskim utakmicama, koji je propisao uslove za odigravanje istih, a na što je NS/FS BiH u nekoliko navrata upozoravao klubove.

 

Odredbama pomenutog Pravilnika je određeno da su klubovi prva dva stepena takmičenja, prije odigravanja međunarodne prijateljske utakmice dužni da zatraže saglasnost svoje asocijacije, a ista je dužna da pribavi dozvole FIFA/UEFA.

 

 

NS/FS BiH je informiran o odigravanju većeg broja međunarodnih prijateljskih utakmica klubova iz BiH tokom boravka na pripremama u inostranstvu, a o kojima klubovi nisu obavijestili NS/FS BiH niti  zatražili odobrenje za odigravanje istih.

 

S tim u vezi NS/FS BiH još jednom upozorava da je svaki klub koji se takmiči u ligama prva dva stepena takmičenja dužan zatražiti saglasnost NS/FS BiH za odigravanje međunarodnih prijateljskih utakmica, a sve u skladu sa odredbama FIFA Pravilnika o međunarodnim utakmicama.

 

Svi klubovi za koje se utvrdi da su igrali međunarodne prijateljske utakmice, a iste nisu najavili ili zatražili odobrenje od NS/FS BiH bit će predati u nadležnost Disciplinske komisije NS/FS BiH, sve u skladu sa instrukcijama FIFA/UEFA.

 

 

DOPIS NS/FS BiH O ODIGRAVANJU MEĐUNARODNIH PRIJATELJSKIH UTAKMICA