Vijesti

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održana je redovna sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH.

1. Izvršena je detaljna analiza suđenja i rada posmatrača suđenja na utakmicama XVI, XVII i XVIII kola Prve lige Federacije BiH, sa pregledom  video zapisa i preciznim usaglašavanjem stavova svih članova Komisije, a sve u cilju postizanja regularnosti takmičenja, kvalitetnog suđenja i stavljanja u ravnopravan tretman svih klubova Prve lige FBiH.

 

2. Nakon sveobuhvatne analize, Komisija za suce i suđenje NS FBiH izvršila je korekciju ocjena sudaca na sljedećim utakmicama:

 

16.kolo

HNK "Čapljina" - FK "Mladost" (sudac asistent)

 

OFK "Gradina" - NK "Jedinstvo" (glavni sudac i sudac asistent)

 

FK "Rudar" - NK "Podgrmeč" (glavni sudac)

 

 

17.kolo

NK "Gošk" - NK "Iskra" (glavni sudac i sudac asistent)

 

 

18.kolo

FK "Igman" - NK "Bratstvo" (glavni sudac)

 

Komisija će na narednoj sjednici izvršiti analizu suđenja na svim preostalim utakmicama u periodu od XVI do XVIII kola Prve lige FBiH.

 

3. Komisija je izvršila analizu seminara za posmatrače suđenja i suce "A" i "B" liste Prve lige FBiH, te suce "A" i "B" liste Druge lige FBiH. 

Utvrđen je termin popravnog ispita za suce Prve i Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug". Popravni fitnes test zakazan je u subotu 29.03.2014. godine na stadionu "Asim Ferhatović- Hase" u Sarajevu.

 

4. Komisija za suce i suđenje razmatrala je dokumentaciju kandidata za polaganje ispita za sticanje zvanja Entitetski sudac, te ostavila dodatni rok  kantonalnim/županijskim nogometnim savezima do 08.04.2014. godine za naknadno dostavljanje dokumentacije i prijavu novih kandidata.

 

5. Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju kandidata za polaganje ispita za zvanje savezni sudac. Komisija je dopunsku dokumentaciju dostavila na razmatranje Komitetu za sudije i  sudijska pitanja NS/FS BiH.

 

6. Razmatrani su zahtjevi za prevođenje u saveznog nogometnog instruktora. Komisija je Komitetu za sudije i sudijska pitanja NS/FS BiH na dalje postupanje proslijedila dokumentaciju sljedećih kandidata: Džibrić Samir, Paprikić Emin, Kadrić Mevludin, Mešić Salih, Čaušević Esmir i Čišić Almir .