Vijesti

Zaključci Komisije za takmičenje NS FBiH

U prostorijama NS FBiH održana je redovna sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH na kojoj su donesene sljedeće odluke:

1. Izvršena je analiza zapisnika i izvještaja sa utakmica XVI, XVII i XVIII kola Prve lige FBiH. Komisija je konstatovala  da su sve odigrane utakmice shodno članu 66. Pravilnika o takmičenju registrirane postignutim rezultatima, te da nije bilo ulaganja žalbi na regularnost istih. 

 

2. Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH o izmjeni sistema Kup takmičenja, Komisija za takmičenje NS FBiH izradila je uputstvo sa rokovima za odigravanje seniorskog Kupa na nivou kantonalnih/županijskih nogometnih saveza i uputstvo sa rokovima za odigravanje Kupa Federacije BiH. 

 

3. Sačinjena je informacija o održanim seminarima delegata Prve i Druge lige FBiH, te o održanim seminarima za službene osobe klubova Druge lige FBiH. Komisija je donijela sljedeći zaključak:

PRVA LIGA FBiH: Seminar za delegate održan je 25.02.2014. godine u Sarajevu. Od 26 delegata sa liste seminaru prisustvovalo 25 delegata.

 

DRUGA LIGA FBiH "CENTAR": Seminar za delegate održan je 04.03.2014. godine u Sarajevu. Od 31 delegata sa  liste seminaru prisustvovalo 25 delegata.

DRUGA LIGA FBiH "ZAPAD": Seminar za delegate održan 12.03.2014. godine u Jajcu. Od 19 delegata sa liste seminaru prisustvovalo 18 delegata. 

DRUGA LIGA FBiH "SJEVER": Seminar za delegate održan 03.03.2014. godine u Orašju. Od 35 delegata sa liste seminaru prisustvovala 34 delegata. 

DRUGA LIGA FBiH "JUG": Seminar za delegate održan 01.03.2014. godine u Livnu. Od 31 delegata sa liste seminaru prisustvovalo 25 delegata. 

 

Komisija je donijela zaključak kako su svi delegati Prve i Druge lige FBiH koji nisu  prisustvovali redovnom seminaru obavezni prisustvovati vanrednom seminaru za delegate Prve i Druge lige  koji će se održati u subotu 29.03.2014. godine u Vogošći (hotel "Sunce") sa početkom u 12:00 sati.

 

Također, usvojena je informacija sa seminara- akreditiranja službenih osoba klubova Druge lige FBiH koji su održani 04.03.2014. u Livnu (Druga liga Jug), 06.03.2014. u Orašju (Druga liga Sjever), 07.03.2014. u Vogošći (Druga liga Centar) i 12.03.2014. u Jajcu (Druga liga Zapad). 

 

4. Komisija je izvršila uvid u evidenciju igrača i trenera stranih državljana klubova Prve lige Federacije BiH. Izvšen je uvid u dostavljenu dokumentaciju klubova, te je konstatirano na osnovu informacija klubova kako su svi treneri i igrači strani državljani u klubovima Prve lige FBiH uredno registrirani sa svim potrebnim dozvolama. 

 

5. Upozoravaju se svi klubovi Prve lige FBiH da su obavezni utakmice organizirati u skladu sa propisima i odlukama sa posebnom pažnjom na odluku IO NS FBiH o zabrani organiziranog odlaska navijača klubova Prve lige FBiH na sve gostujuće utakmice kao i upotrebu i isticanje navijačkih rekvizita gostujuće ekipe.