Vijesti

FK "Sloboda" prvak Završnice kadetskog prvenstva Federacije BiH

U Mostaru, na stadionu SRC "Rodoč" u organizaciji NS Federacije BiH završen je dvodnevni finalni turnir za kadete na kojem su učestvovali prvaci Omladinske kadetske lige "Centar" i "Jug" te najbolje plasirane ekipe iz FBiH Omladinske lige "Sjever" i "Zapad"

Pobjednik finalnog turnira za kadete je FK "Sloboda" Tuzla, koja je u finalnoj utakmici sa 3:1 savladala NK "Jedinstvo" uz tri pogotka Amara Suljića.

 

Prošlogodišnji osvajač Završnice FK "Željezničar" u susretu za treće mjesto poražen je od Branitelja. Tim iz Mostara savladao je prvaka Omladinske lige "Centar" nakon boljih izvođenja jedanaesteraca. Regularni tok susreta završen je rezultatom 2:2.

 

Za najboljeg igrača turnira jednoglasno je izabran Amar Suljić iz FK Sloboda, dok je za najboljeg golmana Završnice izabran Puškar Samir, vratar NK "Jedinstvo".

 

Prije uručivanja nagrada i priznanja pehare za najbolje strijelce kadetskog prvenstva u Omladinskoj ligi "Centar" i "Jug" za kadete dobili su Mario Slišković iz NK "Kiseljak", te Govorko Milivoj (NK "Bigeste")

 

ŽELJEZNIČAR - BRANITELJ 2:2

(Bijedić, Pozderović - Planić ag 2)

 

SLOBODA - JEDINSTVO 3:1

 (Suljić 3 - Samardžić)



VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE NAĆI NA FACEBOOK STRANICI NS FBiH