Vijesti

Đuđo Haris i Ćorić Marko najbolji strijelci juniorske lige

Završena su takmičenja u Omladinskoj ligi BiH za juniore i kadete grupa "Centar" i "Jug". Prvaci Omladinske lige BiH za juniore su NK "Gošk" i FK "Sarajevo".

 Omladinska liga BiH, kojom rukovodi Nogometni savez Federacije prethodnih godina promovisala je nekoliko mladih nogometaša koji danas predstavljaju važne uloge u klubovima Prve lige i BHT Premijer lige BiH poput Belmina Kobilice, Asima Zeca, Rijada Bajića, Farisa Handžića i drugih.

 

U takmičarskoj sezoni 2013/2014 najviše su se isticali Đuđo Haris igrač FK "Rudar" Kakanj i Ćorić Marko iz NK "Gošk", koji su najbolji strijelci Omladinske lige grupa "Centar" i "Jug" za juniore. 

 

Marko Ćorić svojim golovima vodio je NK "Gošk" ka osvajanju prvog mjesta. Ćorić je u 27 utakmica, koliko je odigrao ove sezone postigao isto toliko golova te je jedan od najzaslužnijih što je tim iz Gabele osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji. Također, Ćorić je jedan od najdisciplinovanijih igrača zaradivši samo dva žuta kartona u cijelom toku sezone. 

 

Ćorić je ove sezone postigao dva het-trika i to na utakmicama protiv Lokomotive i Posušja, a čak šest puta bio je dvostruki strijelac na jednoj utakmici. 

 

  

Na Centru, najbolji strijelac Omladinske lige za juniore je Đuđo Haris (FK "Rudar" Kakanj). Đuđo je u sezoni 2013/2014 postigao 19 pogodaka, a njegov prvi pratilac Potur Edin, igrač FK "Igmana" na kontu ima 12 postignutih golova. 

 

Đuđo, koji je ujedno nosio i kapitensku traku tima iz Kaknja odigrao je 22 utakmice za svoj tim, čime njegovih 19 pogodaka još više dobijaju na značaju, te znači da je Đuđo postizao 0,86 golova po utakmici. Kapiten Rudara ove sezone je bez het-trika, a šest puta je bio dvostruki strijelac na jednoj utakmici, a od svoji 19 pogodaka četiri su postignuta sa bijele tačke.