Vijesti

Slišković Mario i Govorko Milivoj najbolji strijelci Omladinske lige za kadete

Prvaci Omladinske lige BiH "Centar" i "Jug" za kadete su FK "Željezničar" i HNK "Branitelj". Ipak, najbolji strijelci kadetske lige su iz klubova NK "Kiseljak" i NK "Bigeste".

Nakon što smo Vam predstavili najbolje strijelce Omladinske lige BiH "Centar" i "Jug" za juniore Đuđo Harisa i Ćorić Marko, predstavljamo Vam nabolje golgetere lige za kadete.

 

Sa najviše golova na svom kontu izdvojili su se Mario Slišković iz NK "Kiseljak" i Govorko Milivoj iz NK "Bigeste".

 

Iako je njegov NK "Bigeste"sezonu 2013/2014 završio tek na 12 mjestu, Govorko Milivoj svojim obilježio je sezonu. On je u 25 utakmica, koliko je odigrao ove sezone, postigao nevjerovatnih 30 golova. Dodajući činjenicu da je NK "Bigeste" ove sezone ukupno postigao 53 pogotka u cijelom toku sezone, uspjeh Govorko Milivoja je još istaknutiji s obzirom da je on sam postigao više od pola zgoditaka za svoj klub.

 

Govorko se posebno istakao u 10. i 23. kolu, kada je na utakmicama protiv HNK "Drinovci" i HNK "Rama" kada je postigao pet odnosno četiri pogodtka. 

 

Slišković Mario vodio je svoj Kiseljak do odličnog drugog mjesta na tablici. Igrač Kiseljaka je ove sezone odigrao 23 utakmice, a 22 puta se uspio upisati u lsitu strijelaca, što ga čini prvim golgeterom Omladinske lige "Centar" za kadete. 

 

Slišković je posebno raspoložen bio protiv Radnika, Žepča i Mladosti kada je postigao po tri gola. Također, Mario je ove sezone igrao u duhu fair-playa, jer je u 24 kola zaradio samo jedan žuti karton.