Vijesti

Odluka o zabrani odlaska navijača na gostujuće utakmice stavljena van snage

Komitet za hitnost Nogometnog saveza Federacije BiH na sjednici održanoj 31.07.2014. godine donijela je odluku o stavljanju van snage odluke o uvođenju zabrane organiziranog odlaska navijača na gostujuće utakmice.

Nalaže se nadležnim organima i komisijama NS FBiH, te klubovima i pojedincima koji učestvuju u izvođenju takmičenja, da posvete posebnu i dodatnu pažnju u organizaciji  prvenstvenih i kup utakmica na osnovu važećih propisa NS FBiH.

 

Klub domaćin obvezan je preuzeti sve potrebne radnje vezano za organizovani dolazak i smještaj gostujućih navijača, smjestiti ih u gledalište na posebnom mjestu i izvršiti osiguranje istih prije, u toku i poslije utakmice, a gostujući klub obavezan je blagovremeno u pismenom obliku izvršiti najavu organizovanog dolaska vlastitih navijača.

 

Najmanje 5% u odnosu na ukupni kapacitet mora biti na raspolaganju gostujućim navijačima  u zasebnoj, odvojenoj zoni sa bezbjednosnim standardima.

 

Obavezuju se svi oni koji su uključeni u realizaciju natjecanja na stalno unaprijeđenje rada kroz detaljnu analizu svih događaja sa prijedlozima mogućih izmjena i dopuna planova, procedura i pravila, a sve u cilju uspješnog natjecanja Prve lige Federacije BiH.

 

Izvršni odbor NS FB|H će preko svojih komisija i nadležnih tijela NS FBiH kontinuirano pratiti  aktuelnu bezbjedonosnu situaciju u BiH, a vezano za odigravanje utakmica Prve lige FBiH. lstovremeno će cijeniti Propozicije, pravilnike i ostale akte i sukladno tome poduzimati neophodne aktivnosti u narednom periodu.