Vijesti

Na proljeće nas čeka uzbudljiva borba za prvo mjesto

FK „Mladost“, iako se tek drugu godinu takiče u takmičenju Prve Lige FBiH sa FK „Radnički“ dijele prvo mjesto na prvoligaškoj tabeli. Jedan od najboljih igrača tima iz Doboj Kaknja je Aldin Šišić, nekadašnji igrač Čelika, koji je prema izboru posetilaca web portala www.nsfbih.ba izabran za najboljeg igrača Prve lige FBiH za mjesec avgust.

1. Kako ocjenjujete takmičenje u Prvoj ligi FBiH?

 

- Kvalitet takmičenja je odličan. Liga je mnogo bolja nego prethodnih godina. Više se ulaže u klubove, a potvrda toga je imena igrača koji nastupaju u prvoligaškim klubovima. Smijem se usuditi i reći da su neki klubovi u Prvoj ligi organizovaniji od mnogo premijerligaša.

 

2. Jeste li zadovoljni a igrama FK „Mladost“ u ovom dijelu sezone?

 

- Naravno. Posložena je dobra ekipa, Ostvarili smo dobre rezultate i prvom dijelu sezone i moramo biti zadovoljni. Imamo sve uslove za ostvarivanje dobrih rezultata, dobru ekipu, fantastičnu podršku uprave kluba i odlične navijače koji nas prate na svakoj utakmici.

 

3. Da li je cilj Premijer liga BiH?

 

- Zašto da ne. Kada sam tek dolazio u klub cilj je bio opstanak i sredina tabele. Znao sam da nema ništa od toga i da ćemo se boriti za prvo mjesto. Za sada ide sve dobro, a vidjet ćemo šta će biti na proljeće. Dosta je klubova koji žele prvu poziciju.

 

4. Koji su to klubovi koji bi vam mogli biti najveći konkurenti?

 

- Smatram da pored nas najbolje šanse za prvo mjesto imaju Budućnost i Gošk, jer prema onome što sam ja vidio ta dva kluba imaju najbolju ekipu. Bez obzira što Radnički ima možda i najbolje rezultate, mislim da oni neće na proljeće biti konkurenti za prvo mjesto. Ne smijemo zaboraviti ni NK „Metalleghe“ koji ima fantastičnu ekipu. Sve u svemu čeka nas uzbudljiva borba za vrh – rekao je Aldin Šišić, igrač FK „Mladost“.