Vijesti

Održan seminar za enitetske, kantonalne/županijske i područne saveze

U Tesliću u organizaciji NS/FS BiH završen trodnevni seminar za enitetske, kantonalne/ županijske i područne saveze NS/FS BiH.

U organizaciji NS/FS BiH 30./31.01./01.02.2015. godine, u Tesliću  ( hotelu „Kardial“) održan je drugi edukativni seminar za enitetske, kantonalne/ županijske i područne saveze NS/FS BiH na kojem su predstavnici saveza imali niz stručnih predavanja.

 

Nakon  uvodnih riječi i pozdrava dopredsjednika NS/FS BiH Ivana Beusa i generalnog sekretara NS/FS BiH Jasmina Bakovića, prvog dana seminara  predstavnici saveza  imali su stručna predavanja na teme: „Registracija igrača i Comet informacioni sistem“ sa predavačima Odjela za takmičenje NS/FS BiH i „Integritet takmičenja“ sa stručnim predavačem Andrijanić Goranom.

 

Drugog dana seminara održana su stručna predavanja „Izmjene i dopune Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH“ i „Značaj i usklađivanja pravnih akata“ sa stručnim predavačem prof. dr. Hašić Enesom , „Projekti iz sredstava UEFA Sudijske konvencije“ sa predavačem Prolić Salemom,  „Osnivanje i funkcionisanje Udruženja sudaca“ sa predavačem Hasanbegović Ibrahimom, „Izmjene i dopune Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača NS/FS BiH“ sa stručnim predavačem Pilav Elmirom, te „Menadžment ljudskih resursa“ sa stručnim predavačem prof.dr. Talović Munirom, dok su trećeg dana održana predavanja „Komunikacije i mediji“ sa predavačem Pecikoza Slavicom  i „Finansijsko poslovanje“ sa predavačem Borovčanin Nešom.

 

Seminaru su prisustvovali predstavnici NS/FS BiH, NS FBiH, FS RS,  te predstavnici 10 kantonalnih/županijskih nogometnih saveza NS FBiH i predstavnici područnih saveza FS RS.