Vijesti

Seminar trenera Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Omladinske lige BiH 26.02.2015.

Shodno UEFA Konvenciji o priznavanju trenerskih diploma, čiji je potpisnik NS/FS BiH, a u skladu sa Pravilnikom o statusu trenera NS/FS BiH, seminar i izdavanje trenerskih takmičarskih akreditacija za klubove Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Omladinske lige BiH održat će se u četvrtak 26.02.2015. godine u Sarajevu (hotel „Sunce“ Vogošća).

Seminaru, u četvrtak 26. februara/ veljače 2015. godine obavezni su prisustvovati treneri SENIORA, JUNIORA i  KADETA svih klubova Prve lige Federacije BiH i Druge lige Federacije BiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".

 

Seminar za trenere Prve lige FBiH počinje u 12:00 sati.

 

Seminar za trenere Druge lige FBiH počinje u 15:00 sati.

 

 

Također, obavezni su prisustvovati treneri JUNIORA i KADETA svih klubova iz Federacije BiH koji se takmiče u Omladinskoj ligi BiH grupa "Centar", "Jug", "Zapad" i "Sjever".

 

Edukacija trenera i izdavanje trenerskih takmičarskih akreditacija u nadležnosti je Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH, a takmičarska akreditacija neće biti izdata treneru koji ne bude prisustvovao seminaru-akreditovanju trenera.

 

Takmičarska akreditacija predstavlja uslov za obavljanje trenerskog posla na utakmicama Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Omladinske lige BiH.