Vijesti

Završeni edukacioni seminari za delegate i posmatrače suđenja Prve lige FBiH

U Sarajevu, u hotelu "Sunce" Vogošća završeni su edukacioni seminari za delegate i posmatrače suđenja Prve lige Federacije BiH.

Za posmatrače suđenja Prve lige FBiH u organizaciji NS FBiH u saradnji sa Komisijom za suce i suđenje NS FBiH i Komitetom za sudije i sudijska pitanja NS/FS BiH, organiziran je dvodnevni seminar, a posmatrači suđenja NS FBiH imali su priliku izvršiti analizu utakmica Prve lige FBiH sa pregledom video zapisa, kao i analizu utakmica BH Telecom Premijer lige sa stručnim predavačima iz Komisije NS FBiH i Komiteta za suđenje NS/FS BiH. 

 

Također, Odjel za suđenje NS/FS BiH održao je stručno predavanje sa FIFA i UEFA materijalima, kao i prezentaciju izmjena u pravilima. 

 

U subotu 28.02.2015. godine održan je i seminar za delegate Prve lige FBiH. Komisija za takmičenje NS FBiH izvšila je zajedničku analizu takmičenja Prve lige FBiH i rada delegata. Također, svi delegati dobili su smjernice i upute za rad u proljetnom dijelu takmičarske sezone 2014/2015.

 

Tužioc NS/FS BiH Goran Andrijanić i predsjednik Pravnog komiteta NS/FS BiH prof. dr. Enes Hašić svim delegatima i posmatračima suđenja prezentirali su predavanja vezano za integritet takmičenja i izmjene i dopune važećih pravilnika.