Vijesti

Održana redovna Skupština Nogometnog saveza Federacije BiH

U Sarajevu, 09.04.2015. godine, u hotelu "Sunce" u Vogošći održana je redovna Skupština Nogometnog saveza Federacije BiH.

Prije početka sjednice upriličena je svečanost, kada su predsjednik i potpredsjednik NS FBiH Mato Jozić i Irfan Durić predsjedniku NS/FS BiH Elvedinu Begiću, dopredsjedniku Ivanu Beusu i generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću uručili zahvalnice za doprinos razvoju nogometa u FBiH i BiH. 

 

Sjednici je prisustvovalo 36 delegata Skupštine i članovi Izvršnog odbora NS Federacije BiH. 

 

Nakon obraćanja predsjednika NS FBiH i predsjednika NS/FS BiH, delegati Skupštine jednoglasnom odlukom izabrali su Radno predsjedništvo, Verifikacionu komisiju, zapisničara i ovjerivače zapisnika. 

 

Također, jednoglasnom odlukom usvojeno je izvješće o radu i izvješće o realizaciji Finansijskog plana NS FBiH u 2014. godini, kao i Program rada i prijedlog Plana prihoda i rasoda NS FBiH za 2015. godinu, za člana Apelacione komisije NS FBiH izabran je Tomislav Raić te je usvojen prijedlog izmjene i dopune Statuta NS FBiH. 

 

Delegati Skupštine u svojim izlaganjima istakli su napredak u organizaciji i funkcioniranju Nogometnog saveza Federacije BiH, kao i samu pripremu Skupštine, te kvalitet priložene dokumentacije u kojoj su na transparentan predočene sve aktivnosti i planovi NS FBiH u 2014. i 2015. godini. 

 

Također, delegati Skupštine NS FBiH naglasili su izvanredne uspjehe A reprezentacije BiH i izrastanje NS/FS BiH u respektabilan Savez na svjetskom nivou koji je zaslužio punu podršku FIFA-e i UEFA-e kao krovne svjetske i evropske nogometne organizacije. 

 

Neposredno nakon završetka Skupštine NS FBiH za kantonalne/županijske nogometne saveze uručene su adidas nogometne lopte koje je obezbjedio NS/FS BiH.