Vijesti

NK „Gošk“ pobjednik Završnice juniorskog prvenstva FBiH

U Bihaću, u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH, 10. i 11.06.2015. godine održan je dvodnevni Finalni turnir juniorskog prvenstva FBiH na kojem su učestvovali NK „Jedinstvo“, NK „Gošk“, FK „Budućnost“ i FK „Rudar“.

Pobjednik Finalnog turnira za juniore je NK „Gošk“ Gabela, koji je u finalnoj utakmici nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:3 savladao ekipu NK „Jedinstvo“. Regularni tok finalnog susreta završen je rezultatom 1:1.

 

U utakmici za treće mjesto, FK „Budućnost“ iz Banovića rezultatom 4:0 savladao je ekipu FK „Rudar“ Kakanj. U utakmici za treće mjesto sva četiri gola za ekipu FK „Budućnost“ postigao je Idrizović Belmin.

 

Za najboljeg igrača Finalnog turnira jednoglasno je izabran Idrizović Belmin iz FK „Budućnost“, dok je za najboljeg golmana turnira izabran Sušak Ivan, vratar NK „Gošk“.

 

Priznanja i pehare timovima i najboljim pojedincima Finalnog turnira uručili su dopredsjednik NS FBiH Irfan Durić, generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković i trener juniorske reprezentacije BiH Kečalović Ahmet.

 

Također, Komesar za omladinska takmičenja Jasmin Mujadinović uručio je priznanje najboljem strijelcu Omladinske lige BiH grupa „Jug“ za juniore Mlikota Marku (NK „Gošk“) koji je u takmičarskoj sezoni 2014/2015 za svoju ekipu postigao 45 zgoditaka.