Vijesti

Žrijeb parova prvog i drugog pretkola seniorskog Kupa FBiH

Žrijeb parova prvog i drugog pretkola seniorskog Kupa FBiH za takmičarsku 2015/2016 godinu, izvršit će se u ČETVRTAK 13.08.2015. godine u Sarajevu u prostorijama NS FBiH (Franca Lehara br. 3) sa početkom u 13:00 sati.

 Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH u završnici Kupa Federacije BiH za seniore učestvuje 20 klubova. Od toga učestvuje 16 klubova članova Prve lige Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2015/2016, te četiri najuspješnija kluba nakon provedenog Kup takmičenja na nivou kantonalnih /županijskih nogometnih saveza.

 

Istom odlukom propisan je način odigravanja prvog i drugog pretkola seniorskog Kupa NS Federacije BiH. Nakon sprovedenog takmičenja pobjednici Kupa kantona/županija igraju doigravanje/baraž po osnovu regionalne podijeljenosti u dvije grupe: grupa „Sjever“ i grupa „Jug“.¸

Grupa Sjever: Pobjednici Kupa NS PŽ-O, NS TK, NS ZDK, FS KS i FS BPK.

Grupa Jug: NS HNK/Ž, ŽNS HB, ŽNS ZH, NS USK i NS SBK/KSB

 

U prvom pretkolu završnice Kupa FBiH žrijebom se određuju dva para, dok je jedan klub slobodan (igra se jedna utakmica), što se odnosi na obje grupe.

 

U drugom pretkolu završnice Kupa FBiH igraju pobjednici prvog pretkola, te klub koji je bio slobodan u prvom pretkolu. Jedan par se određuje žrijebom, dok treći klub direktno ide u završnicu Kupa Federacije BiH, a isti klub ne može biti slobodan u oba pretkola.

 

Utakmice nogometnog Kupa FBiH igraju se u sljedećim terminima:

 

- PRVO PRETKOLO KUPA FBiH - 19.08.2015. godine

- DRUGO PRETKOLO KUPA FBiH - 26.08.2015. godine

- ZAVRŠNICA KUPA FBiH - 09.09.2015. godine