Vijesti

Suspenduje se stadion NK "Gošk" do okončanja disciplinskog postupka

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije biH održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH.

Komsija je donijela sljedeće zaključke:

 

1. Na osnovu izvještaja o održanim seminarima, verificirane su liste delegata Prve i Druge lige FBiH koji su prisustvovali redovnim seminarima, te je zakazan termin ponovnog seminara za sve delegate koji nisu prisustvovali redovnim seminarima. Ponovni seminar za delegate Prve i Druge lige FBiH u organizaciji Komisije za takmičenje NS FBiH održat će se 03.09.2015. godine u Sarajevu.

 

 

 

 

2. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je detaljnu analizu utakmica 1. i 2. kola Prve lige Federacije BiH, kao i analizu obavljanja delegatske dužnosti. 

 

Komisija je evidentirala sve propuste na utakmicama 1. i 2. kola Prve lige FBiH, te sve predmete proslijedila Disciplinskoj komisiji NS FBiH na dalje razmatranje i postupanje. 

 

Na osnovu izvještaja i dopunskih izvještaja službenih lica, utvrđeno je da se nakon utakmice 1. kola Prve lige FBiH: NK "Gošk" - FK "Radnički" desio ozbiljan incident kada je direktor NK "Gošk" pod suspenzijom Ilić Lujo koji uslijed suspenzije nije mogao obavljati službenu dužnost izvršio fizički napad na suca asistenta.

 

Uvidom u cjelokupan spis predmeta sa navedene utakmice, Komisija za takmičenje NS FBiH suspenduje stadion NK "Gošk" u Gabeli do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije utakmice i ozbiljnog incidenta nakon utakmice. 

 

Cjelokupan spis predmeta prosljeđen je Disciplinskoj komisiji na dalje postupanje.