Vijesti

U srijedu analiza utakmica Prve lige FBiH

Komisija za takmičenje NS FBiH i Komisija za suce i suđenje NS FBiH, u srijedu 21.10.2015. godine, održat će sjednice na kojima će se vršiti redovna analiza takmičenja i suđenja prethodna tri kola Prve lige FBiH.

Prethodno su nadležne Komisije NS FBiH pravovremeno poduzele potrebne aktivnosti vezano za incidente na utakmicama 11. kola Prve lige FBiH: NK "Zvijezda" Gradačac - HNK "Orašje" i NK "Metalleghe BSI" Jajce - NK "Bratstvo" Gračanica. 

 

Nadležne Komisije NS FBiH od svih službenih lica sa navedenih utakmica, klubova, te nadležnih državnih institucija zatražili su izvještaje i dopunske izvještaje na sve okolnosti uz istaknuto opredjeljenje Nogometnog saveza Federacije BiH da vjerodostojno utvrdi sve činjenice vezano za dešavanja na svim utakmicama Prve lige Federacije BiH.

 

Nadležne Komisije NS FBiH nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i uvidom u cjelokupan spis predmeta donijet će ispravne odluke u skladu sa važećim propisima i Pravilnicima NS FBiH i NS/FS BiH  bez favorizivanja pojedinaca i klubova uz sankcionisanje svih izgrednika.