Vijesti

NK Metalleghe BSI jesenji prvak Prve lige FBiH

Prethodnog vikenda (14/15.11.2015. godine) završen je jesenji dio prvenstva Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Jesenji prvak Prve lige Federacije BiH je Nogometni klub "Metalleghe BSI" iz Jajca.

 

Tim iz Jajca je nakon 15 odigranih utakmica ostvario skor od osam pobjeda, dva poraza i pet nerješenih rezultata uz gol razliku  22:14 osvojivši 29 bodova, tri više od FK "Budućnost" i HNK "Orašje", koji su sakupili 26 bodova. 

 

Uz to Metalleghe BSI je najuspješniji gostujući tim. U osam gostujućih utakmica Metalleghe BSI u tri utakmice je ostvario pobjedu, tri puta osvojio jedan bod, te su dva puta poraženi.

 

Prvi strijelac kluba je Dilberović Amil, koji je postigao pet golova, a izuzev njega golove su još postizali Karađuz, Pljevljak i Popović (po tri gola), Dujaković i Marin (2), te Gavrić i Sakan po 1 zgoditak. 

 

Ove jeseni, jesenjeg prvaka je posmatralo ukupno 2550 gledalaca na domaćim utakmicama, što stadion Mračaj u Jajcu uvrštava među najposjećenije stadione Prve lige FBiH. 

 

Iako su igrači Metalleghea ove polusezone zaradili 45 javnih opomena, jesenji dio sezone završili su sa samo jednim isključenjem. 

 

Nogometni savez Federacije BiH NK "Metalleghe BSI" ovom prilikom upućuje najiskrenije čestitke povodom osvajanja prvog mjesta na kraju jesenjeg dijela sezone Prve lige FBiH.