Vijesti

Liste strijelaca Omladinske lige BiH Centar, Jug, Sjever i Zapad

Jesenji prvaci Omladinske lige BiH su NK Iskra (Centar - juniori i kadeti), NK Sloga Lj. (Jug - kadeti), NK Gošk (Jug - juniori), NK Zvijezda (Sjever A - juniori i kadeti), FK Budućnost (Sjever B - kadeti), OFK Gradina (Sjever B - juniori), FK Župa (Zapad kadeti i juniori).

O sve četiri grupe Omladinske lige BiH strijelci su bili veoma raspoloženi. Kada se saberu golovi sve grupe, dobijamo podatak da je u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar, Jug, Sjever i Zapad ove jeseni postignut ukupno 3.291 pogodak.

 

Vodeći na listi strijelaca su:

 

Kadušić Mumaer, igrač kadetske ekipe NK "Tošk" Tešanj, koji je ove polusezone postigao 19 pogodaka, tri više od Perišić Petra koji nastupa za Sutjesku.

 

Divjan Nedim, junior FK "Bosna Sema" je postigao 12 pogodaka, koliko i Mehmedović Sadmir, te su njih dvojica vodeća nalisti najboljih strijelaca Omladinske lige BiH grupa "Centar" za juniore.

 

Velić Mateo, koji  nastupa za juniorski tim NK "Troglav 1918" je postigao 17 golova, te je najbolji strijelac Omladinske lige Jug za juniore. 

 

Limov Denis, iz NK "Gošk" sa 14 postignutig zgoditaka najbolji je strijelac Omladinske ligeJug za kadete, a slijede ga Gorančić Belmin (HNK Rama) sa 12 i Abazović Armin (HNK Sloga) sa 11 postuignutih golova.

 

Mišković Nedeljko (FK "Ilićka"), najbolji je strijelac Omladinske lige Sjever "A" za kadete postigavši 12 golova, dok su sa 11 odnosno 10 golova na drugom i trećem mjestu Hasinović Ahmed iz NK "Bratstvo" i  Hasikić Kemal iz FK "Dizdaruša".

 

Hasanbašić Edin ove  jeseni postigao je 18 golova za juniorski tim NK "Zvijezda" Gradačac, te je ubjedljivo na prvom mjestu liste strijelaca sa čak 9 pogodaka više od drugoplasiranog.

 

Mustafić Eldin, je za kadete OFK "Gradine" postigao 9 pogodaka, što je bilo dovoljno da zauzme prvo mjesto na listi strijelaca prvog dijela sezone Omladinske lige BiH "Sjever B" za kadete.

 

Mešić Belmin,junior FK "Sloga" Tojšići sa 16 pogodaka najbolji je strijelac grupe "Sjever B" za juniore, a jedan gol manje postigao je Palata Mirzaiz FK "Sloga" Simin Han.

 

Vidović Nemanja, iz FK "Župa" najbolji je strijelac grupe "Zapad" za kadete, koji je postigao 17 golova, a slijede ga Džigum Belmin (FK Kozara), Kokeza Branislav (FK Sloboda MG) i Durić Amel (NK Krajišnik).

 

Samardžić Sinan, junior NK "Jedinstvo" Bihać zauzeo je prvo mjesto od svih najboljih strijelaca. Samardžić je na 15 postigao čak 20 golova, te je najefikasniji igrač Omladinske lige BiH grupa "Centar", "Jug", "Sjever" i "Zapad.

 

LISTE STRIJELACA OMLADINSKE LIGE