Vijesti

Završnica prvenstva Prve futsal lige FBiH

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH, Završnica Prve futsal lige FBiH bit će odigrana u četvrtak 25.02.2016. godine u Sarajevu u KSC „Vogošća“.

Sukladno Propozicijama takmičenja Prve futsal lige FBiH u Završnici prvenstva Prve futsal lige FBiH za takmičarsku sezonu 2015/2016 učestvovat će dvije najbolje plasirane ekipe Prve futsal lige FBiH grupa „Jug“ i Prve futsal lige FBiH grupa „Sjever“.

 

Shodno utvrđenom plasmanu ekipa Prve futsal lige FBiH grupa „Sjever“ i grupa „Jug“ za takmičarsku sezonu 2015/2016 u Završnicu prvenstva Prve futsal lige FBiH u sezoni 2015/2016 plasirale su se sljedeće ekipe:

 

Prva futsal liga FBiH grupa „Sjever“:


- prvoplasirana ekipa: FTC „Salines“ Tuzla

- drugoplasirana ekipa: MNK „Banovići“

 

 

Prva futsal liga FBiH grupa „Jug“:


- prvoplasirana ekipa: MNK „Joker“ N.Travnik

- drugoplasirana ekipa: MNK „Calp“ Zenica

 

 

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH, Završnica Prve futsal lige FBiH bit će odigrana u četvrtak 25.02.2016. godine u Sarajevu u KSC „Vogošća“.


Polufinalne utakmice završnice prvenstva Prve futsal lige FBiH igrat će se po sljedećem rasporedu:

 

- MNK „Joker“ - MNK „Banovići“ (11:00 sati)

- FTC „Salines“- MNK „Calp“ (12:30 sati)

 

Pobjednici polufinalnih utakmica igraju finale, dok će poraženi timovi nakon polufinalnih utakmica igrati za treće mjesto.

 

- Utakmica za treće mjesto igra se u 17:00 sati

- Finalna utakmica igra se u 18:30 sati.

 

Pobjednik finalne utakmice je prvak Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016, te ostvaruje plasman u viši rang – Premijer futsal ligu BIH.

 

Disciplinske mjere, izrečene od strane Disciplinske komisije NS FBiH u toku takmičarske sezone 2015/2016 uračunavaju se i važeće su u završnici prvenstva.

 

Nogometni savez Federacije BiH će za najbolje timove obezbijediti pehare i medalje, a za sve učesnike obezbijeđen je ručak u hotelu „Sunce“ u Vogošći.

 

PROTOKOL I SATNICA ZAVRŠNICE PRVE FUTSAL LIGE FBiH