Vijesti

MNK Joker prvak Prve futsal lige FBiH za sezonu 2015/2016

U Sarajevu u dvorani KSC "Vogošća" 25.02.2016. godine odigrana je završnica prvenstva Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Prvak Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovione za takmičarsku sezonu 2015/2016 je MNK "Joker" iz Novog Travnika.

 

Na završnici prvenstva učestvovali su MNK "Banovići", MNK "Calp" Zenica, FTC "Salines" Tuzla i MNK "Joker" Novi Travnik. 

 

U polufinalnim utakmicama MNK "Joker" je nakon dva produžetka i boljeg izvođenja penala savladao MNK "Banovići" i ostvario plasman u finale, dok je u drugoj utakmici FTC "Salines" rezultatom 5:4 savladao MNK "Calp".

 

U utakmici za treće mjesto MNK "Banovići" rezultatom 7:4 savladali su MNK "Calp".

 

Finalna utakmica donijela je mnogo uzbuđenja. MNK "Joker" prvi je stigao u vodstvo, te je nakon poravnanja Salinesa ekipa iz Novog Travnika ostvarila prednost od tri gola razlike. U finišu utakmice Salines je stigao na samo jedan gol zaostatka, ali MNK "Joker" nije ispustio ranije ostvarenu prednost te na kraju slavio rezultatom 4:6. 

 

Za najboljeg igrača proglašen je Marko Vujica, iz pobjedničke ekipe, koji je u finalnoj utakmici postigao dva pogotka, dok je najbolji strijelac  Knežević Goran iz MNK "Joker" koji je u takmičarskoj sezoni 2015/2016, računajući i završnicu, postigao 14 pogodaka.

 

Po završetku  finalne utakmice najboljim pojedincima uručene su prigodne nagrade, te pehari za osvojeno četvrto, treće, drugo i prvo mjesto, te medalje za prvaka Prve futsal lige FBiH.

 

Nogometni savez Federacije BiH ovom prilikom želi čestitati MNK "Joker" na osvojenom prvom mjestu u sezoni 2015/2016 i plasmanu u Premijer ligu, ali i svim ostalim klubovima Prve futsal lige FBiH na uspješnoj sezoni.