Vijesti

Utakmica HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" registrovana službenim rezultatom 0:3

Komisja za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH razmatrala je cjelokupan spis predmeta vezano za prekinutu utakmicu 18. kola Prve lige FBiH: HNK "Branitelj" - HNK "Orašje".

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH utvrdila je da je prekid utakmice izazvan od strane igrača HNK „Branitelj“ koji su napustili teren za igru, čime je prekršen član 64. Pravilnika o nogometnim takmičenjima NS/FS BiH.

 

Shodno navedenom Komsija za takmičenje je donijela odluku kojom se prekinuta utakmica 18. kola Prve lige FBiH: HNK “Branitelj” – HNK “Orašje” igrana 20.03.2016. godine u Mostaru, zbog napuštanja terena od strane igrača HNK “Branitelj”, shodno članu 64. Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima NS/FS BiH, registruje se službenim rezultatom 0:3 (p.f.) u korist HNK “Orašje”.

 

Na osnovu analize suđenja i zaključaka Komsije Komisije za suce i suđenje NS FBiH utvrđeno je da se nije radilo o bitnim povredama Pravila nogometne igre koje su taksativno navedene u članu 78. Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH, te Komisija nije mogla donijeti odluku o poništenju i određivanju ponovnog odigravanja utakmice, kako to precizno propisuje član 77. Pravilnika. Također, utvrđeno je da sudijske pogreške nisu mogle imati posljedice u takmičarskom smislu, a vezano za registraciju navedene utakmice od strane Komisije za takmičenje.

 

Također, podnosi se prijava Disciplinskoj komisiji NS FBiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv HNK „Branitelj“ i glavnog trenera HNK „Branitelj“ Bubalo Ivana zbog prekršaja iz članova 59. i 60. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te je cjelokupan spis predmeta proslijeđen Disciplinskoj komisiji na dalje postupanje.

 

Pored toga, Komisija za takmičenje NS FBiH razmatrala je žalbu FK "Goražde" na nastup igrača Handžić Tarika na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK "Goražde" - NK "Bosna". 

 

Komisija za takmičenje NS FBiH je donijela odluku kojom se odbija žalba FK „Goražde“ na nastup igrača NK „Bosna“ Visoko Handžić Tarika na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK „Goražde“ – NK „Bosna“ kao NEOSNOVANA.

 

Utakmica 17. kola Prve lige FBiH: FK „Goražde“ – NK „Bosna“ Visoko se shodno članu 42. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2015/2016 registrira postignutim rezultatom 1:2 u korist NK „Bosna“ Visoko.