Vijesti

Održan kontrolno-edukacioni seminar za suce i posmatrače suđenja

Nogometni savez Federacije BiH i Komisija za suce i suđenje NS FBiH dana 06.04.2016. godine u saradnji sa Fakultetom za sport u Sarajevu održali su kontrolno-edukacioni seminar za suce i posmatrače suđenja Prve lige FBiH.

Provjera fizičkih normi održana je u krugu AK "Sarajevo" pod stručnim nadzorom Fakulteta za sport i tjelesni odgoj, a suci "A" i "B" liste po uzoru na BH Telecom Premijer ligu BiH trčali su "YO-YO test".

 

Zajednički edukacioni seminar na kojem su prisustvovali svi suci i posmatrači suđenja Prve lige FBiH održan je u hotelu "Sunce" u Vogošću, a suci i posmatrači suđenja su pregledom video snimaka i izvještaja posmatrača suđenja imali priliku izvršiti zajedničku analizu utakmica dosadašnjeg dijela takmičenja.

 

Komisija za suce i suđenje službenim licima dala je detaljno uputstvo o radu i obavljanju službene dužnosti, a sve u cilju postizanja potpune regularnosti takmičenja, kvalitetnog suđenja i stavljanja svih ekipa u ravnopravan položaj. 

 

Također, u hotelu "Sunce" Vogošća održan je ponovni seminar za delegate Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug", koji nisu prisustvovali redovnim seminarima delegata. Svi prisutni delegati uspješno su prošli proces edukacije.