Vijesti

Polaganje ispita za zvanje Entitetski sudac 20.04.2016. godine

Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH utvrdila je termin polaganja pismenog dijela ispita za sticanje zvanja Entitetski sudac.

Pismeni dio ispita za sticanje zvanja Entitetski sudac održat će se u srijedu 20.04.2016. godine sa početkom u 15:00 sati u hotelu „Sunce“ u Vogošći.

 

Teoretski dio ispita provodi se prema članu 37. Pravilnika o sudijama i suđenju N/FS BiH, a sastoji se iz pismenog i usmenog dijela provjeravanja kandidata iz Pravila nogometne igre, Propisa NS/FS BiH i Odluka Internacionalne Fudbalske Asocijacije BOARD‐a.

 

 

Ispit se sastoji iz:

 

a)    pismenog zadatka‐obrade zadane teme iz Pravila igre koja se radi jedan školski sat (45 minuta)

 

b)   pismenog testa od 20 pitanja u trajanju od 45 minuta

 

c)    usmeni dio ispita sastoji se iz provjere znanja iz Pravila nogometne igre, odluka I.F.A. BOARD‐a, Statuta i drugih propisa NS/FS BiH.

 

Smatra se da kandidat koji ne izradi pismeni zadatak i ne odgovori pozitivno na minimalno 16 od 20 pitanja, nije položio ispit i ne poziva se na usmeni dio ispita.

 

Svaki kandidat je obavezan izvršiti uplatu za polaganje ispita za entitetskog sudiju, OBAVEZNO preko trasankcijskog računa  NS FBiH (UniCredit Bank Sarajevo br: 338 900 220 592 1048), sa obavenom naznakom ČLANARINA ZA ENTITETSKOG SUDIJU.

 

Program polaganja ispita i spisak kandidata bit će naknadno objavljen.