Vijesti

Završnica Prve ženske lige FBiH igra se 20/21.05. u Bugojnu

Izvršni odbor NS FBiH donio je odluku kojom je utvrdio mjesto i vrijeme odigravanja Završnice prvenstva Prve ženske lige Federacije BiH za seniorke za takmičarsku sezonu 2015/2016, kao i obaveze tehničkog organizatora Završnice prvenstva.

Završnica prvenstva Prve ženske lige Federacije Bosne i Hercegovine za seniorke grupa „Sjever“ i „Jug“ za takmičarsku sezonu 2015/2016 igrat će se u Bugojnu na stadionu Jaklič u petak i subotu 20. i 21. maja/svibnja 2016. godine, a shodno dostavljenoj prijavi tehnički organizator Završnice prvenstva Prve ženske lige FBiH je ŽNK „Iskra“ Bugojno.

 

Shodno Propozicijama takmičenja Prve ženske lige Federacije BiH u Završnici prvenstva učestvuju prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Prve ženske lige FBiH grupa "Sjever" i "Jug".

 

Prije odigravanja zadnjeg kola Prve ženske lige FBiH grupa "Sjever" i "Jug" plasman u završnicu prvenstva ostvarili su: ŽNK "Fortuna" Živinice, ŽNK "Salt City" Tuzla i ŽNK "Iskra" Bugojno. Četvrti učesnik završnice će biti poznat nakon posljednjeg kola regularnog dijela prvenstva, a u završnicu prvenstva plasirat će se ŽNK "Željezničar 2011" Bosanska Krupa ili ŽNK "Široki Brijeg"

 

Pobjednik završnice prvenstva ostvarit će plasman u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine.