Vijesti

Obaveze klubova Prve lige FBiH i službenih lica 30. kola

U subotu 04.06.2016. godine sa početkom u 17:30 sati, igrat će se utakmice posljednjeg 30. kola Prve lige FBiH u sezoni 2015/2016, a obzirom na značaj utakmica klubovi i službena lica se upozoravaju da su obavezni poduzeti sve potrebne mjere i radnje u skladu sa propisima NS FBiH i NS/FS BiH te važećim zakonima.

Posebno potrebno je poduzeti sljedeće mjere:

 

  • Klubovi domaćini-organizatori utakmice (javnog skupa), obavezni su utakmicu organizirati u skladu sa Propozicijama takmičenja Prve lige FBiH i ostalim propisima NS FBiH i NS/FS BiH, te važećim zakonima.

 

  • Klubovi domaćini-organizatori utakmice (javnog skupa), obavezni su osigurati potpunu bezbjednost svih učesnika javnog skupa-odigravanja utakmice (igrači, službena lica, gledatelji i dr.).

 

  • Klubovi gosti obavezni su u mjesto odigravanja utakmice 30. kola Prve lige FBiH i na stadion doputovati blagovremeno u skladu sa Propozicijama takmičenja Prve lige FBiH.

 

  • Klubovi su obavezni prvi i drugi dio utakmice 30. kola Prve lige FBiH započeti tačno u zakazano vrijeme.

 

  • Klubovi domaćini-organizatori utakmice (javnog skupa), obavezni su poduzeti sve potrebne mjere i otkloniti sve moguće smetnje na stadionu i u blizini stadiona, koje bi mogle uzrokovati kašnjenje početka prvog i drugog dijela utakmice 30. kola Prve lige FBiH.

 

  • Službena lica NS FBiH (delegati, suci, posmatrači suđenj) obavezna su u mjesto odigravanja utakmice 30. kola Prve lige FBiH i na stadion doputovati blagovremeno u skladu sa Propozicijama takmičenja Prve lige FBiH i poduzeti sve potrebne mjere i radnje da prvi i drugi dio utakmice počne u zakazano vrijeme.

 

  • Delegat utakmice obavezan je pravovremeno izvršiti uvid u ispunjavanje svih uvjeta za odigravanje utakmice i potpunu bezbjednost svih aktera.

  • Obavezuju se suci utakmica da u potpunosti primjenjuju Pravila nogometne igre, a službena lica utakmica (suci, delegati i posmatrači suđenja) da insistiraju na primjeni Fair Play i potpunoj zaštiti integriteta i regularnosti svih utakmica 30. kola Prve lige FBiH u sezoni 2015/2016.

 

Protiv svih klubova, odgovornih lica iz klubova, igrača i službenih lica NS FBiH (delegati, suci i posmatrači suđenja) u slučaju nepostupanja prema Propozicijama takmičenja Prve lige FBiH i ostalim propisima NS FBiH i NS/FS BiH kao i navodima iz ovog akta, sprovest će se propisani postupci i zatražiti najoštrije sankcioniranje, a NS FBiH će istrajati na potpunoj zaštiti regularnosti takmičenja.