Vijesti

FK „Leotar“ i FK „Kozara“ u finalu Završnice Omladinske lige BiH za juniore

Završen je prvi dan Završnice Omladinske lige BiH za juniore grupa „Centar“, „Jug“, Sjever“ i „Zapad“ koja se odigrava u Bijeljini 10. i 11.06.2016. godine.

 

U Bijeljini (Etno selo Stanišići) su odigrane polufinalne utakmice Završnice Omladinske lige BiH za juniore, na kojoj učestvuju prvaci Omladinske lige BiH za juniore grupa „Centar“, „Jug“, Sjever“ i „Zapad“: FK Goražde", FK „Leotar“ Trebinje, NK „Zvijezda“ Gradačac i FK „Kozara“ Gradiška.

 

 

 

 

U finale su se plasirali FK „Leotar“ Trebinje i FK „Kozara“ Gradiška, dok će u utakmici za treće mjesto na finalnom Turniru igrati FK „Goražde“ i NK „Zvijezda“ Gradačac. 

 

U prvoj polufinalnoj utakmici FK „Kozara“ rezultatom 3:2 savladao je FK „Goražde“, dok su fudbaleri FK „Leotar“ u drugoj polufinalnoj utakmici nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 9:8 bili bolji od NK „Zvijezda“. Regularni tok drugog polufinalnog susreta završen je rezultatom 1:1.

 

FK „Goražde“-FK „Kozara“ 2:3

(Kurtović Nedim 2 - Babić Miloš 2, Sekulić Ognjen)

 

FK „Leotar“- NK „Zvijezda“ 1:1 (jedanaesterci 9:8)

(Komlen Nikola – Muratović Amer)

 

Utakmica za treće mjesto igra se 11.06.2016. godine sa početkom u 10:00 sati, dok je finalna utakmica na rasporedu isti dan u 12:00 sati.