Vijesti

Prijava klubova Druge lige FBiH za takmičenje u Omladinskoj ligi BiH

Kao i prethodnih godina, Nogometni savez Federacije BiH će i u takmičarskoj sezoni 2016/2017 organizirati takmičenje Omladinske lige BiH za juniore i kadete.

Omladinskom ligom grupa „Centar“ i grupa „Jug“ u takmičarskoj 2016/2017 godini rukovodit će NS Federacije BiH, a Omladinskom ligom grupa „Sjever“ i grupa „Zapad“ rukovodiće FS Republike Srpske.

 

Klubovi Prve lige FBiH obavezni su učestvovati u takmičenju Omladinske lige BiH grupa „Centar“, „Jug“, „Sjever“ i „Zapad“, a klubovi Druge lige FBiH, te Prve i Druge lige FS RS prema dostavljenim prijavama za takmičenje.

 

Shodno Propozicijama takmičenja svi klubovi Druge lige FBiH moraju sa najmanje tri omladinske selekcije u cijelom toku sezone učestvovati u stalnim takmičenjima/natjecanjima u ligama kantonalnih/županijskih saveza ili NS FBiH.

 

Klubovi Druge lige FBiH da bi ostvarili plasman u Prvu ligu FBiH, pored ostalih uvjeta (prvoplasirani, infrastruktura i dr.) moraju ispuniti uvjet da su u cijelom toku te takmičarske sezone u stalnim takmičenjima/natjecanjima imali uključene minimalno tri omladinske selekcije. Od toga obavezno selekcije juniora (U-19) i kadeta (U-17) u Omladinskoj ligi BIH grupa „Centar“, „Jug“, „Sjever“ ili „Zapad“, a ostale u stalnim ligama kantona/županija.

 

Shodno navedenom ostavljena je mogućnost prijave klubova Druge lige FBiH za takmičenje u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar, Zapad, Sjever i Jug. 

 

Svi klubovi zainteresovani za takmičenje u Omladinskoj ligi BiH potrebno je da podnesu pismenu prijavu u Sekretarijat NS FBiH i to najkasnije do utorka 12.07.2016. godine.