Vijesti

Seminar za korisnike COMET informacionog sistema u k/ž savezima

Nogometni savez Federacije BiH u cilju kvalitetne pripreme za nastupajuću sezonu u svim nogometnim natjecanjima u Federaciji BiH organizira seminar za korisnike COMET informacionog sistema u kantonalnim/županijskim nogometnim savezima.

Seminar će se održati u Sarajevu (hotel "Sunce" Vogošča) 10.08.2016. godine sa početkom u 14:00 sati sa temama organizacije i provođenja natjecanja kroz COMET Informacioni sistem.

 

Nogometni savez Federacije BiH i Nogometni/fudbalski savez BiH implementirali su COMET informacioni sistem na svim nivoima takmičenja, što je dovelo do bržeg, efikasnijeg i transparentnijeg rada, kao i postizanja potpune regularnosti utakmica u smislu da su svi igrači uredno registrirani za svoj klub bez mogućnosti manipuliranja da jedan igrač nastupa za dvije različite ekipe kao i da nastupi ukoliko se nalazi pod kaznom i ostalo.

 

Cilj Nogometnog saveza FBiH je da svi kantonalni/županijski nogometni savezi sva svoja natjecanja administrativno vode kroz COMET informacioni sistem u svrsi transparentnijeg i efikasnijeg rada voditelja takmičenja i komesara/ povjerenika za takmičenje kantonalne/ županijske nogometne lige.

 

PROGRAM SEMINARA