Vijesti

FK Rudar Prijedor pobjednik završnice prvenstva za kadete

U Mostaru, na pomoćnom terenu stadiona "Rođeni", u organizaciji NS FBiH i FS RS 15/16.06.2017. godine održana je završnica prvenstva Omladinske lige BiH za kadete.

Na finalnom turniru u Mostaru igrali su četiri prvaka Omladinske lige BiH grupa Centar, Jug, Sjever i Zapad: NK Travnik, FK Velež Mostar, OFK Gradina Srebrenik i FK Rudar Prijedor, a tehnička organizacija turnira povjerena je FK Velež Mostar. 

 

U polufinalnim utakmicama Travnik je rezultatom 4:3 savladao domaću ekipu Veleža, dok je Rudar Prijedor rezultatom 5:0 savladao OFK Gradina.

 

U utakmici za treće mjesto Gradina je rano povela 2:0 protiv Veleža, da bi mostarski klub u nastavku utakmice zaigrao mnogo bolje i slavio rezultatom 4:2 i time osvojio treće mjesto na završnom turniru. 

 

Finalna utakmica pokazala je da su se sastale dvije najbolje kadetske ekipe. Ipak, nakon 80 minuta niti jedna ekipa nije uspjela postići pogodak, te se pristupilo izvođenju penala u kojoj je više sreće i umjeća imala ekipa FK Rudar Prijedor i zasluženo podigla pehar namjenjen prvaku Omladinske lige BiH za kadete. 

 

Najbolji strijelac završnice je Čatić Berin iz NK Travnik, koji je golovima odveo svoj tim u finale. Za najboljeg golmana proglašen je Kačavenda Luka (FK Rudar), dok je za najboljeg igrača završnog turnira izabran također igrač Rudara Marinović Marko.

 

Nogometni savez Federacije BiH je na završni turnir pozvao njbolje strijelce i najbolje igrače Omldinske lige BiH grupa Centar i Jug, te su nagrade uručene Helač Timuru, Šero Nihadu, Čatić Berinu, Kurbaša Ivanu, Košpo Tariku, Rizvanović Dženanu, Pračić Dževadu, Agović Anesu i Stanković Robertu. 

 

FOTOGALERIJU ZA ZAVRŠNICE KADETSKOG PRVENSTVA MOŽETE POGLEDATI NA ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH.