Vijesti

Akreditovanje službenih osoba u utorak 01.08.2017. godine

Shodno Propozicijama takmičenja za prvenstvo nogometnih liga Federacije BiH za takmičarsku 2017/2018 godinu svaki klub Prve lige FBiH obavezan je na svakoj prvenstvenoj i Kup utakmici osigurati minimalno jednog službenog predstavnika, komesara za bezbjednost, ljekara i fizioterapeuta.

Shodno navedenom seminar-akreditiranje službenih predstavnika, komesara za bezbjednost, ljekara i fizioterapeuta Prve lige FBiH održat će se u UTORAK 01.08.2017. godine u Sarajevu (hotel „Sunce“ Vogošća) sa početkom u 15:00 sati, na kojem su obavezni prisustvovati službeni predstavnici i komesari za bezbjednost svih klubova Prve lige FBiH.

 

Svi klubovi Prve lige Federacije BiH OBAVEZNI su u Sekretarijat NS FBIH putem e-maila (mirza@nsfbih.ba ili igor@nsfbih.ba) najkasnije do 28.07.2017. godine dostaviti sljedeće:

 

- detaljno popunjen upitnik

- kopiju lične/osobne karte

- skeniranu fotografiju

 dokaz o izvršenoj uplati takse

 

Ljekari i fizioterapeuti klubova Prve lige FBiH nisu obavezni prisustvovati seminaru, ali su OBAVEZNI putem e-maila (mirza@nsfbih.ba ili igor@nsfbih.ba) najkasnije do 28.07.2017. godine dostaviti sljedeće:

 

- detaljno popunjen upitnik

- kopiju diplome medicinske struke,

- kopiju lične/osobne karte

- skeniranu fotografiju

 dokaz o izvršenoj uplati takse

 

Svaki klub Prve lige FBiH dužan je licencirati najmanje po jednog službenog predstavnika, komesara za bezbjednost, ljekara i fizioterapeuta, a može licencirati i veći broj službenih osoba uz obavezu prisustvovanja seminaru za službene predstavnike i komesare bezbjednosti ili dostavljanje dokumentacije za ljekare i fizioterapeute.

 

Takmičarske akreditacije neće dobiti službeni predstavnici i komesari za bezbjednost koji ne prisustvuju seminaru, kao ni ljekari i fizioterapeuti koji ne dostave traženu dokumentaciju, kao i službene osobe koje su odlukama disciplinskog organa kažnjeni zabranom obavljanja službene dužnosti. Klubovi će osiguranjem takmičarske akreditacije za službene predstavnike, komesare za bezbjednost, ljekare i fizoterapeute ispuniti jedan od uvjeta za takmičenje u Prvoj ligi FBiH za takmičarsku sezonu 2017/2018.

 

Pored toga, Seminaru/akreditiranju potrebno je da prisustvuju klubovi koji su iz kantonalnih/županijskih liga ostvarili plasman u Drugu ligu NS FBiH za sezonu 2017/2018 i klubovi koji su napustili takmičenje Prve lige FBiH, kao i klubovi u kojima je došlo do promjene službenih osoba.

 

 

UPITNICI PRVA LIGA

 

UPITNICI DRUGA LIGA