Vijesti

Pregled utakmica HNK Orašje

Peto mjesto na prvoligaškoj tabeli na kraju prvog dijela takmičenja zauzima HNK Orašje.

Sa ostvarenim učinkom od osam pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza HNK Orašje nakon 15 odigranih kola osvojio je 27 bodova, bod manje od četvrtoplasirane Bosne i bod više od šestoplasiranog Veleža. ž

 

Igrači Orašja su u prvom dijelu sezone ostvarili nekoliko veoma važnih gostujućih pobjeda poput pobjede u Kaknju nad Rudarom u 3. kolu (1:2), te pobjeda nad vodećim ekipama Zvijezdom i Olimpikom koje su savladali u Gradačcu, odnosno u Sarajevu sa po 0:1. 

 

Uz lidera na tabeli Zvijezdu, HNK Orašje je jedina ekipa koja je ostvarila četiri pobjede na gostujućem terenu. Pored spomenutih gostovanja u Kaknju,Gradačcu i Sarajevu, Orašje je bodove odnijelo i iz Tešnja u 13. kolu.

 

Najveću pobjedu igrači Orašja su ostvarili u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva kada su na svom terenu savladali NK Travnik sa visokih 6:1. Najveći poraz pretrpljen je u Čapljini, kada je domaća ekipa slavila rezultatom 3:0. 

 

Prvi strijelci ekipe su Đukić Mario i Vidović Antonio sa po pet pogodaka, dok su tri gola postigli Marković Tomislav i Marošević Marijan. 

 

Proljetni dio sezone HNK Orašje otvara na svom terenu a protivnik je visočka Bosna. 

 

U nastavku pogledajte presjek utakmica HNK Orašje u prvom dijelu sezone Prve lige FBiH.