Vijesti

Pregled polusezone FK „Rudar“

FK „Rudar“ Kakanj, nakon jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH u sezoni 2017/2018, zauzeo je osmu poziciju na tabeli sa 20 osvojenih bodova.

Klub iz Kaknja je u jesenjem dijelu takmičenja zauzeo osmu poziciju na tabeli Prve lige FBiH sa osvojenih 20 bodova. Nogometaši FK „Rudar“ su nakon 15 odigranih utakmica ostvarili učinak od 6 pobjeda, 2 utakmice su odigrali nerješenim rezultatom, te su u 7 utakmica poraženi, uz gol razliku 19:16.

 

FK „Rudar“ je na domaćem terenu ostvario 4 pobjede, 2 puta je poražen, te je 2 utakmice odigrao nerješenim rezultatom, dok je na gostujućim utakmicama ostvario 2 pobjede i u 5 utakmica je upisao poraz. Najveću pobjedu FK „Rudar“ ostvario je u 14. kolu savladavši u Kaknju rezultatom 4:0 ekipu NK „Jedinstvo“, a najveći poraz klub je pretrpio u 11. kolu na gostujućem terenu u Siminom Hanu u kojem je FK „Sloga“ slavio rezultatom 3:0.

 

Prvi strijelac ekipe iz Kaknja nakon prvog dijela takmičenja je Kobilica Belmin sa 7 postignutih pogodaka, a sljede ga Kovač Mirza sa 4 pogotka, te Čehajić Belmin i Spahić Bajro sa po 2 pogotka.

 

Pregled utakmica FK „Rudar“ iz jesenjeg dijela sezone 2017/18 u prilogu: