Vijesti

Pregled polusezone NK „Metalleghe BSI“

NK „Metalleghe BSI, nakon jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH u sezoni 2017/2018, zauzeo je dvanaestu poziciju na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Klub iz Jajca je u jesenjem dijelu takmičenja osvojio 16 bodova, te zauzeo dvanaestu poziciju na tabeli Prve lige FBiH. Nogometaši NK „Metalleghe BSI“ su ostvarili učinak od 4 pobjeda, 4 utakmice su odigrali neriješenim rezultatom, te su u 7 utakmica poraženi, uz gol razliku 17:23.

 

NK „Metalleghe BSI“ je na domaćem terenu ostvario 4 pobjede, 2 puta odigrao neriješenim rezultatom, te je u jednoj utakmici upisao poraz, dok je na gostujućim utakmicama ostvario 2 neriješenja rezultata i u 6 utakmica je upisao poraz. Najveću pobjedu nogometaši iz Jajca ostvarili su u 7. kolu savladavši na domaćem terenu NK „Tošk“ rezultatom 4:1, a najveći poraz klub je pretrpio u 12. kolu na gostujućem terenu kod FK „Rudar“ gdje je domaći klub slavio rezultatom 4:2.

 

Najbolji strijelaci ekipe nakon prvog dijela takmičenja su Fejzić Faris i Pljevljak Rijad sa po 3 postignuta pogotka, a sljede ih Handžić Tarik i Tankuljić Ivan sa po 2 pogotka.

 

Pregled utakmica NK „Metalleghe BSI“ iz jesenjeg dijela sezone 2017/18 u prilogu: